Kanadai jégrevü

Akár a tinédzser az első csókra, olyan izgalommal készült a magyar jégkorong-válogatott A csoportos világbajnoki premierjére játékos, vezető és szurkoló.

Péntek, 13...

1-3-ról egyenlített a magyar csapat a 2002-ben világbajnok Szlovákia ellen, de a vége előtt 13 másodperccel Lubomir Bartecko beütötte a győztes góljukat.

Jégkorong: most megúsztuk figyelmeztetéseel

Csak figyelmeztette a Nemzetközi Jégkorong Szövetség a magyar szövetséget és a válogatottat a szurkolók viselkedése miatt, de legközelebb súlyos büntetésre számíthatunk.

Hoki-vb: csodacsapat és csürhecsoport

A nemzetközi szövetség súlyos szankciókat helyezett kilátásba arra az esetre, ha megismétlődik a szlovákok elleni lelátói cirkusz.

Büntetőkkel nyertek a fehéroroszok a szlovákok ellen

A magyarokat pénteken legyőző szlovák válogatott büntetők után vereséget szenvedett a fehérorosz csapattól a svájci jégkorong-világbajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában, vasárnap.

 

Néhányan szégyent hoztak az összes magyarra Zürichben

"Elkeserítő volt látni, hogy néhány magyar szurkoló provokálta a szlovák drukkereket. Szégyelltem magam" - mondta az MTI-nek Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára a svájci világbajnokság pénteki nyitómérkőzésén történtekről.

Kovács kiemelte: arról tud, hogy legalább egy magyart kivezettek a zürichi csarnokból, többeket igazoltattak, ám előállításról, őrizetbe vételről nem szóltak neki a helyi szervezők.

A főtitkár előre látta, hogy baj lehet, mert a délutáni, Kanada-Fehéroroszország mérkőzés nézőinek - köztük több száz magyarnak is - ki kellett menniük, hogy ismét bejöhessenek az esti szlovák-magyar találkozóra. Az arénába csak egyetlen helyen, összesen három kapun lehetett bejutni, miközben csak gyűlt, gyűlt a tömeg. Kovács beszélt a svájci főtitkárral, hogy szerinte jó lenne még több kaput megnyitni a gyorsabb bejutás végett, a helyiek azonban nem gondolták, hogy itt gond lehet.

"Nem számoltak azzal, hogy vad dolgok történhetnek. Végig a közelben voltam, próbáltam békíteni, ebben nagyon sok jó érzésű szurkoló is segített. Néhányan heccelték egymást, főleg az ittas drukkerek, de inkább a magyarok provokáltak. Sajnos néhányan csak a balhé kedvéért jöttek, és összekeverték a meccset a politikával. Ezek az emberek szerintem a dunaszerdahelyi balhé revánsaként választották a zürichi mérkőzést, de olyan szlovákok előtt mutatták ki sérelmeiket, akik nem futball-, hanem hokimérkőzésre járnak" - fogalmazott Kovács. "A nagy többség szurkolni jött!"

Hozzátette: a svájci szervezők megköszönték, hogy a magyarok segítettek megfékezni az indulatokat, és a mérkőzés végén a kapus Szuper Levente - miután megköszönte a több ezer magyar buzdítását - békés eltávozást kért mindenkitől. Kovács és a szervezők nem tudnak arról, hogy éjjel lett volna újabb rendbontás.

A főtitkár arra a kérdésre, hogy az esetnek lehet-e kihatása a 2014-es világbajnok rendezésére beadott pályázatra, azt válaszolta: biztosan nem segíti az ügyet.

"Akik a balhé kedvéért jöttek, azokat nem érdekli, mi lesz a magyar hokival 2014-ben" - fűzte hozzá.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.