Letartóztatás

Izsák úr! Le van tartóztatva. A zsernyák tárgyszerű volt, és nem is kifejezetten barátságtalan. Tette a dolgát. Érdekelte is őt, hogy vicc volt az egész. Hogy Izsák egyszerűen utálta azt a napot.

Netgarázdák, netterroristák

A gondola közzétett egy dokumentumot, amely szerint a Societas bérkommentelésre és bérblogolásra buzdítja netaktivistáit. A nyilvánvalóan hamis iratot nem vették komolyan a sajtóban.

Noller-rapid: Kupper vs. Pettkó

Az elmúlt napokban többször is foglalkoztunk azzal, miként használják ki a politikusok a web 2.0-ás alkalmazásokat, most azonban rá is kérdeztünk virtuális szokásaikra. Tíz kérdés Kupper Andráshoz és Pettkó Andráshoz.

Internet és demokrácia

A közkeletű vélekedések szerint az internet elterjedése nagyban elősegíti a diktatúrák megdöntését. Sajnos azonban az internet a cenzorok és az ellenzéket elhallgattatni vágyó hatalom számára is tartogat lehetőségeket.

Ezt sem Orbán csinálta

Akkor ezt most úgy kell értelmeznem, hogy a korábban létrehozott rajongói oldalon valamit elszúrtak, és a Fidesz web 2.0-val foglalkozó kampánystábja csinált inkább egy újat, ami "emberközelibb"?

 

Munka közben Twittereznek a britek

A britek átlagosan napi negyven percet töltenek a közösségi oldalak és a Twitter miniblog olvasásával és írásával, munkaidőben - derül ki egy nemrégiben közzétett felmérésből. Becslések szerint a munkaidő-kiesés évi 1,38 milliárd dollár veszteséget okoz a vállalatoknak.

A Morse nevű informatikai cég által megrendelt közvélemény-kutatás szerint minden második brit alkalmazott munkaidőben olvas közösségi oldalakat és ír blogot. A felmérés készítő negyven percre becsülik az átlagos munkakiesést, ami évi 1,38 milliárd fontnyi (400 milliárd forint) veszteséget okoz. Sokan gyakorlatilag egész nap be vannak jelentkezve a közösségi oldalakra, így figyelmük állandóan megoszlik munkájuk és az internetes oldal között.

A The Telegraph szerint valószínű, hogy a fiatal, a számítógép és az internet elterjedése óta felnőtt nemzedék munkába állásával komoly problémák vetődnek fel a munkahelyi internetezéssel kapcsolatban. Több cég már most is korlátozza a Twittter, a Facebook és egyéb blogportálok és közösségi oldalak elérését. Egyre többször fordul elő ugyanis, hogy a munkaidőben internetező alkalmazottak a közösségi oldalakon szidják a munkaadójukat vagy becsmérlik az ügyfeleket.

Forrás: globusz.net

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.