Közös harccsoportot alakítanak a V4-ek és Ukrajna

Gyorsreagálású harccsoport létrehozásáról egyeztek meg a visegrádi négyek és Ukrajna védelmi miniszterei Budapesten.

Saját háziorvosát nevezné ki főigazgatónak Hende Csaba?

Miniszteri kinevezése után nyomban leváltotta az Állami Egészségügyi Központ vezetőjét az új honvédelmi tárcavezető, Hende Csaba azonban azóta sem találja az új főigazgatót.

MSZP: Gubcsi Lajos félrevezette Hendét

A honvédelmi miniszter Az Este című műsorban elhangzott kijelentései csak azon alapulhattak, hogy félrevezették - írja az MSZP közleményében.

Hende Csaba korrupcióval vádolja Szekeres Imrét

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint Szekeres Imre volt tárcavezető politikai felelőssége kiterjed azokra a Btk.

Azonnali hatállyal kirúgták a HM helyettes államtitkárát

Tóth Zoltán József eltávolításának köze lehet a Zrínyi Kommunikációs Kft. ügyeiben tett - és állítólag nem teljesen megalapozott - feljelentésekhez.

 

MSZP: Hende Csabát félrevezetik

A Magyar Hírlap mai cikkéből világosan kiderül, hogy Hende Csabát ismét félrevezették - legalábbis ezt állítja az MSZP, a koszovói fürdőszobaszalonnal kapcsolatban.

A szocialisták lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írják: a valóság az, ami a Magyar Hírlap cikkéből kiderül. Eszerint a HM EI Zrt. a magyar kontingenst látta el Koszovóban 2008-ig, ez a feladat megszűnt a katonák hazajövetelét követően.

Az MSZP állítja: a magyar gazdaság érdeke volt, hogy a balkáni országokkal bővüljenek a gazdasági kapcsolatok, ezért merült fel, hogy a HM EI Zrt. meglévő helyismerete alapján az ottani kormányzattal közös vállalkozásra törekedjen. Az előzetes tárgyalásokon a helyi hatóságok kezdeményezték, hogy a magyar fél építsen fel egy sportcsarnokot, a helyi hatóságok ingyen telket biztosítanak hozzá, és kormánygaranciát adnak a befektetés megtérülésére. Az ügyben külön Magyarországra látogatott tárgyalni Pristina főpolgármestere.

A HM EI Zrt. megterveztette a sportcsarnokot, illetve tárgyalt az Eximbankkal az esetleges finanszírozásról; a bank elfogadta volna a koszovói kormánygaranciát fedezetként - olvasható az MSZP-közleményben. A HM EI Zrt. által kidolgozott projekt értéke 5-6 millió euró lett volna - írják. Mivel az elkészült megvalósíthatósági tanulmány szerint a projekt nem bizonyult üzletileg megfelelőnek, ezért 2009 végén a HM EI Zrt. előző igazgatósága leállította azt. Tehát nem felel meg a valóságnak Hende Csaba kijelentése a fürdőszobaszalonról, és arról sem, hogy leállítatta a projektet - folytatódik a dokumentum.

Az előkészítés során felmerült összes költség 67 millió forint volt. A szükséges kinti képviselet költségeinek csökkentésére szervezte meg a menedzsment, hogy a képviselő magyar uszodatechnika értékesítésére kössön üzleteket, remélve, hogy ennek árrése finanszírozhatja a képviselet költségeit. Az elképzelés csak részben valósult meg, mert csak néhány millió forint árbevételt hozott, de ezzel is csökkent az előkészítés költsége - írják a szocialisták a közleményükben.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.