MSZP: ez így nem lesz jó

Az MSZP szerint a kormánynak párbeszédet kellene kezdeményeznie annak érdekében, hogy olyan tehermegosztás szülessen a nehéz helyzetbe került devizahitelesek megsegítésére, amely nem veszélyezteti sem az állam, sem a pénzügyi szektor működését.

A szocialisták gyászolják Budapestet

Fekete Könyv néven egy elektronikus kiadványt tett közzé a MSZP abból az alkalomból, hogy éppen egy évvel ezelőtt vette át a főváros irányítását Tarlós István főpolgármester.

József Attilát és Károlyit is eltüntetik a Kossuth térről

A tér 1944 előtti képzőművészeti arculatát állítják helyre.

Béna kacsa a kerítés mögött

Ne turkálj a kukában, mert átnevezlek! Az Internetes „falfirka” Tarlós István főpolgármester két legértelmetlenebb és egyúttal legszégyenletesebb cselekedetére utal Őrsi Gergely II.

'A kormány tudatosan csődbe akarja taszítani a fővárost'

Az MSZP budapesti frakcióvezetője szerint Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője elszólta magát és a Fidesz-kormány titokban már úgy dönthetett, hogy menjen csődbe a BKV és a főváros.

 

MSZP: a Fidesz versenyeztetés nélkül alakíttatná át a Kossuth teret

Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának szerdai ülésén a testület kormánypárti elnöke benyújtott egy módosító indítványt, amely "törvényi felhatalmazást ad a Kossuth tér versenyeztetés nélküli átalakítására" – állítja az MSZP.

Az MSZP szerint a Fidesz "folytatódó mutyijának" példája, hogy az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának szerdai ülésén a testület kormánypárti elnöke a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényhez benyújtott egy módosító indítványt, amely "törvényi felhatalmazást ad a Kossuth tér versenyeztetés nélküli átalakítására" – áll Lamperth Mónika és Steiner Pál, a bizottság szocialista tagjainak közös közleményében.

Az ellenzéki képviselők szerint a Fidesz ebben az évben is folytatni akarja azt a demokráciában elfogadhatatlan gyakorlatot, hogy egy törvényen belül bármit hajlandó módosítani és megszavazni, ha az aktuális politikai érdeke azt kívánja. "Most éppen az a politikai érdek, hogy a Kossuth téri felújítás megaberuházását valódi kontroll nélkül, mutyimódra lehessen elvégezni". Az MSZP tiltakozik az eljárás ellen, és felszólítja a Fideszt, hogy álljon el a szándékától – zárul a közlemény.

Az alkotmányügyi bizottság szerdai ülésén több módosító indítványt is tárgyalt, melyeket a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényhez nyújtott be a bizottság. Ezek egyike arról szól, hogy a jövőben a nemzeti vagyonba tartozó állami tulajdonú ingatlanok hasznosításának, eladásának és felújításának tilalma nem vonatkozna arra az esetre, ha "az ingatlan az Országgyűlés Hivatala vagyonkezelésében van, illetve a tevékenység összefügg a kezelésében lévő ingatlan fejlesztését szolgáló beruházással." Az indítvány indoklása szerint a javaslat "pontosítja a vagyontörvény beruházási és vagyonhasznosítási rendelkezéseit, segítve ezzel a törvény könnyebb alkalmazhatóságát".

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.