Kövér, Hoffmann, és Chicago a Parlamentben

A plenáris ülés kezdetén Kövér László házelnök arra kérte a képviselőket, hogy néma felállással emlékezzenek az egyiptomi buszbaleset áldozataira.

LMP: 'a nemzeti vagyont nem szabad elkótyavetyélni'

Az LMP egy zárószavazás előtti módosító javaslattal szeretné elérni, hogy az állam birtokába kerülő megyei vagyontárgyakat csak közszolgáltatások nyújtásához lehessen felhasználni.

Jobbik: titkos alku a leminősítés elkerüléséért?

A Jobbik azt akarja megtudni, hogy a kormány valóban kötött-e titkos alkut annak érdekében, hogy az ország "megússza" a leminősítést.

Elzárással is büntethetik a hajléktalanokat

Százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal vagy elzárással sújthatja a bíróság december 1-jétől azokat a hajléktalanokat, akiket fél éven belül másodszor büntetnek meg, mert az utcán élnek.

Átalakul az Alkotmánybíróság hatásköre

Az új alaptörvény rendelkezéseihez igazodik az Alkotmánybíróságról (Ab) szóló sarkalatos törvény, amelyet hétfőn fogadott el az Országgyűlés.

 

Miniszter úr, mikor mond le végre?

Bóvlikormány, Rába-részvény, üléshalmozó biodíszlet, végül a nagy kérdés Matolcsyhoz. Videóbeszámoló az Országgyűlésből.

Mesterházy Attila „bóvli” gazdaságpolitikával politikával vádolja az „elvakult” kormányt.

 Szanyi Tibor a Rába-részvények vásárlásáról kérdezte a miniszterelnököt, illetve arról, hogy esetleg miért nem államosítanak mindent. Orbán helyett végül Fónagy János nemzeti fejlesztési államtitkár válaszolt, aki szerint az állam vagyonával "felelősen, a nemzet érdekét szem előtt tartva gazdálkodik", és megérti, hogy Szanyi Tibor ezzel az eszmével nem tud azonosulni, hisz a szocialisták „felélték az állami vagyont”. Szanyi összegzi az elhangzottakat: „semmitmondó fidiotizmus”.

Novák Előd felszólítja a képviselőket, hogy vessenek véget az „üléshalmozásnak”, mert szerinte méltatlan az országgyűléshez, hogy „biodíszletként” ülnek bent. Kövér László örül, hogy „ezen is túl vagyunk”. Az LMP-s Vágó Gábor végül felteszi a nagy kérdést.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.