Hárommilliárdos csalás: brókerek és cégvezetők őrizetben

A PSZÁF feljelentése alapján egy prágai központú brókercégen ütöttek rajta a rendőrök Budapesten. A gyanú szerint hárommilliárdos csalás áll a háttérben. Videó

Tiszta Amerika: autós üldözés négy falun át

Forgalomból kivont autóval, jogosítvány nélkül csaknem negyven percen át száguldozott egy húsz éves mezőszentgyörgyi fiatalember.

Prostitúció elősegítésével gyanúsítják Keleti Györgyit

A vádirat szerint a modell 2006 novemberétől másfél éven keresztül különböző olasz városokban segített lakást bérelni lányoknak, akik ott prostituáltként fogadták vendégeiket.

Őrizetben a Pécsi Tudományegyetem több munkatársa

Őrizetbe vették a Pécsi Tudományegyetem nyolc munkatársát bűnszövetségben elkövetett vesztegetés gyanúja miatt - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn.

Eddig csak nevetett a rendőrökön, de most bezárták

Először alkalmazták szabálysértésről szóló törvény augusztus 19.

 

Megvan az első őrizetbe vett fiatalkorú: egy 17 éves prostituált

Az országban is az elsők között van, de Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mindenképpen az első az a fiatalkorú lány, akit a rendőrség szabálysértési őrizetbe vett, illetve a bíróság elzárt.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője emlékeztetett arra, hogy a szabálysértésekről szóló törvény augusztus 19-én életbe lépett módosítása értelmében és a korábbi gyakorlattal szemben a fiatalkorúakat is szabálysértési őrizetbe veheti a rendőrség, illetve a bíróság elzárást szabhat ki velük szemben. A 17 éves szikszói lány "eddig csak nevetett a rendőri intézkedéseken, hiszen tudta, hogy nem zárhatják be" - mondta Dobi Tamás.

A fiatalkorú lány főleg Miskolcon ajánlotta fel pénzért szexuális szolgáltatásait, és rövid idő alatt több mint száz rendőri intézkedésen, illetve eljáráson volt már túl, amikor augusztus 24-én a rendőrök újra igazoltatták. A Szinva utcán folytatta prostitúciós tevékenységét, és igencsak meglepődött, amikor a járőrök közölték vele, hogy az új törvényi szabályozás értelmében előállítják a miskolci rendőrkapitányságra, és tiltott kéjelgés megalapozott gyanúja miatt szabálysértési őrizetbe veszik.

A hatóság egyben kezdeményezte a fiatalkorú lány gyorsított eljárás keretében a bíróság elé állítását is. A Miskolci Városi Bíróság csütörtökön tiltott kéjelgés miatt tíz nap elzárásra ítélte. A tiltott kéjelgés szabálysértés, amely elzárással vagy 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Fiatalkorúak esetében a módosított törvényi szabályozás értelmében a bíróság maximum 30 nap elzárást szabhat ki - jegyezte meg Dobi Tamás.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.