A rokkantnyugdíj nélkül sem lesz munka

A kormány várhatóan százezer rokkantnyugdíjast szeretne visszaterelni a munkaerőpiacra.

Bauer Tamás: Nem reform, ez megszorítás

Sem a gyógyszerkasszából, sem a táppénzből, sem a rokkantnyugdíj-ellátásból, sem a munkanélküliellátásból nem lehet annyit kivenni, amennyit a kormány leír a papírra.

Elszámolhatta magát a kormány: százezer helyett csak húszezer?

A kormány százezer rokkantnyugdíjast szeretne visszavinni a munkaerőpiacra. Szakértők szerint húszezer esetben van erre esély.

Orbán bujkál, mert először kell kellemetlenséget okoznia

Orbán Viktor életében először kényszerül arra, hogy politikusként valami nagy, országos kellemetlenséget okozzon.

Orbán: szamárság, hogy Magyarországon hitelellenesség lenne

Van jövője a biztosítási szektornak Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) konferenciáján.

 

Giró-Szász: fenntarthatatlan a rokkantsági nyugdíjrendszer - Videó

Átalakítják a rokkantsági nyugdíjrendszert, mert a jelenlegi rendszer fenntarthatatlan, pazarló, átláthatatlan és folyamatosan államadósságot generál - közölte Giró-Szász András kormányszóvivő sajtótájékoztatóján.

Megszűnik a rokkantsági nyugdíj, a rendszeres szociális járadék és az átmeneti járadék, ezek helyett egységes táppénzszerű ellátást vezetnek be. Ennek két része: a rehabilitációs és rokkantsági ellátás.

Giró-Szász András elmondta, a rehabilitációs ellátás a foglalkoztatásra és rehabilitációra javasolt emberek, a rokkantsági ellátás a foglalkoztatásra nem javasolt emberekre vonatkozik majd. A rokkantsági nyugdíjrendszer átalakítása "óhatatlanul maga után vonja" a foglalkoztatási támogatások átalakítását. A kormány egyszerűbb és rugalmasabb rendszert kíván kialakítani – hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.