Bergen, a fjordok kapuja

Norvégia második városa az elmúlt évszázadokban alapvetően a halból és a kereskedelemből élt. Ma inkább az idegenforgalomból.

Szabadul a kalózok markából az ukrán teherhajó

3,2 millió dolláros váltságdíj ellenében szabadul az elfoglalt ukrán teherhajó.

Késsel támadtak az MTV székházának védőjére

Családja kiirtásával fenyegették, majd megkísérelték megkéselni azt a rendőrtisztet, aki 2006 őszén az MTV székházat védő rendőri egységek parancsnoka volt.

Kalózhajót fogott el egy portugál NATO-cirkáló

A NATO kötelékében járőröző Corte-Real portugál hadihajó elfogott, lefegyverzett és egy időre őrizetbe vett 19 kalózt, akik megpróbáltak megtámadni az Ádeni-öbölben egy norvég olajszállító hajót.

A szomáliai kalózok egymást ölik

Tizenhét halott, harminc sebesült.

 

Megint lecsaptak a szomáliai kalózok

Délelőtt még arról jött hír, hogy portugál NATO-cirkáló megmentett egy norvég hajót a kalózok támadásától. Most viszont a kalózok sikeres támadásról számoltak be.

Szomáliai kalózok két hajót foglaltak el az elmúlt órákban. A hírt maguk a kalózok jelentették be szombaton. Egy forrás szerint az egyik hajó ukrán, s rakománya többek között ENSZ-logóval ellátott fehér gépkocsikból áll.

A NATO egyik szóvivője viszont arról számolt be, hogy a kalózok egy brit tulajdonban lévő, de teljes egészében ukrán legénységű hajót szálltak meg, méghozzá egy ritkaságnak számító, éjszakai támadásban.

 

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.