bejutás, homeless és Újév

Nem bírom elviselni a látványt. A nyomait már megszoktam, de a vörösre fagyott arcot, a fekvő alakot - nem bírom. Persze bírom, hogy elmegyek mellette, azzal, hogy némi kaját kirakok, el van a lelkiismeret. Meg hogy nem vagyok Teréz anya... Mégis. NolBlog

Agyő papírújság!

Az internet-használók 22 százaléka mondta fel lapelőfizetését, mert ugyanazt a tartalmat elérheti online - a University of Southern California Annenberg tanulmánya szerint. Viszont a nyomtatott lapokat olvasó internetezők 61 százaléka sajnálná a papírújságokat.

Kecskére káposztát

Egy őt kérdező sajtómunkásnak - miszerint meglesz-e a kétharmados Fidesz-győzelem -, egyetlen szóval válaszolt: nem. Talán a szurkolótábornak üzent, nehogy elkényelmesedjenek a lelátón, de nem kizárt, hogy valóban így gondolta. Nolblog

70 éve fogadták el a második zsidótörvényt

Hetven éve, 1939. május 5-én jelent meg az 1939. évi IV. tc. „a zsidók közéleti és gazdasági térfoglalásának korlátozásáról”, közismert nevén a második zsidótörvény. A második zsidótörvénnyel összesen több mint félmillió embert szakítottak ki a magyar nemzetből, több tízezren veszítették el megélhetésük minden lehetőségét. NolBlog

Az alternatív pénz segíthetne?

Mi a komplementer pénz haszna? Valóban erősíti, dinamizálja a gazdaságot? Körfeszt, 2009, május. Videó

 

Mediawave, valódi népünnepély

Zavarban vagyok, amikor meg kell határoznom, miféle fesztivál a Mediawave. Nem teljesen és nem kizárólag filmfesztivál, de nem is zenei esemény... Mondjuk rá azt: egy befogadó közeg, ami művészeket, vendéglátókat és vendégeket ugyanúgy fogad be: befogadóként.

Szombaton nyitották meg az idei Mediawave - Fényírók Fesztiválját, ami filmes szakmai fesztiválból hosszú évek alatt egy összetett, sokoldalú, Győr város szövetébe beleszőtt gigarendezvénnyé terebélyesedett, és filmvetítések, koncertek, színielőadások mellett hatalmas köztéri és belsőudvari bulikkal várja a közönségét.

Vasárnap civilekkel piknikeztünk és áramot fejlesztettünk. Hétfő este, a rossz idő és a hételeji fáradtság ellenére telis-tele voltak a sörpadok a győri Megyeháza téren, és kiváló helyi borok, kolbászok, gezemice lángos mellett hallgatták az emberek a zenészeket.

A Mediawave-ben a legjobb, amikor esténként a szervezők, a művészek és a törzsvendégek összegyűlnek valamelyik helyszínen, és néhány pohár mellett egymásnak eresztik az előadókat - mondjuk egy kaukázusi torokhangú énekest néhány magyar jazzistával. Itt mindenki egyenrangúvá válik: mindössze annyi a dolgunk, hogy ugyanolyan befogadóak legyünk, mint maga a fesztivál, és egymásra figyelve, együtt hozzuk létre azt, amire kíváncsiak vagyunk.

 

Mediawave
Mediawave
Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.