Médiatörvény: már komolyan veszi az EB kifogásait a kormány

Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke levelének kiszivárgása után a magyar kormány illetékese immár arról beszél, hogy a levélben foglalt - eddig 'technikai jellegűnek' beállított - észrevételeket komolyan veszik és gondosan áttanulmányozzák.

A Fidesz és a kormány kész 'elengedni' a médiatörvényt

A parlament akár már februárban módosíthatja a jogszabályt az Európai Bizottság által kifogásolt három ponton.

Módosítják a médiatörvényt?

A héten kidolgozzák tervezetüket a magyar hatóságok a médiatörvény "esetleges módosítási lehetőségeiről" - ebben állapodott meg a kormány és az Európai Bizottság szakértői delegációja Brüsszelben.

Mire mutat hajlandóságot média-ügyben a kormány?

Szövegszerű törvénymódosító javaslatokról tárgyaltak egymással a kormány és az Európai Bizottság szakértői Brüsszelben; a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár és a bizottság szóvivője is konstruktívnak értékelte az egyeztetést.

A kormány válaszolt Kroes levelére a médiatörvényről

A médiaügyekben illetékes EU-biztos megkapta a magyar kormánytól a médiatörvény módosításának tervezetét.

 

Médiatörvény: újabb magyar szöveg Brüsszelnek

A megállapodásnak megfelelően elküldte válaszlevelét az Európai Bizottságnak az a szakértői csoport, amely hétfőn Brüsszelben tárgyalt az Bizottság médiaszakértőivel.

A tárca közleménye szerint a kormány a médiatörvény módosítására vonatkozó javaslatokat elküldte az Európai Bizottságnak.

Jonathan Todd, a médiaügyekben illetékes Neelie Kroes uniós biztos szóvivőjének közlése szerint a bizottság megkapta és tanulmányozza a tervezetet, majd a lehető legrövidebb időn belül értékelést ad arról, hogy az minden vonatkozásban összhangban áll-e az EU-joggal.

A közigazgatási és igazságügyi tárca csütörtöki közleménye azt is hangsúlyozza, hogy a kormány nyitott a további egyeztetésekre, és elkötelezett amellett, hogy a magyar médiaszabályozás minden tekintetben megfeleljen az uniós jog által támasztott követelményeknek.

A magyar kormány és az Európai Bizottság szakértői hétfőn tárgyaltak egymással Brüsszelben. Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár akkor úgy nyilatkozott: mindkét fél szövegszerű javaslatokat tett azzal a három észrevétellel kapcsolatban, amelyeket az Európai Bizottság a médiatörvényről korábban levélben megfogalmazott. Hozzáfűzte, hogy a hatfős magyar szakértői delegáció a bizottság észrevételeit "hazahozza", és a kormány azokra csütörtökön válaszol.

A konzultációt a magyar kormány javasolta azt követően, hogy elküldte válaszlevelét az Európai Bizottságnak a testület aggályaira, amelyek a regisztrációs szabályok és a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének kiterjesztését, illetve a médiatörvény területi hatályát kifogásolták.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.