Rátámadtak Szegeden a csendháborítókkal szemben intézkedő rendőrökre

Intézkedő rendőrökre támadt két hangoskodó férfi péntek éjjel Szegeden - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

Rendőrverés nap mint nap

Borsodban az idén ötvenhatan támadtak rendőrökre. Volt, akit autóval sodortak el, másokra fegyverrel támadtak.

Rálőttek egy autóra Budapesten

A támadás a XVI.

Intézkedő rendőrökre támadt az ittas mozgássérült nő

Az 57 éves asszony maga hívta ki a rendőröket azt állítva, hogy a kocsibejáróján szabálytalanul parkol egy kocsi.

Markolóval a rendőrök ellen - munkagépes ámokfutó Sárváron

A rendőrök még időben ki tudtak ugrani autójukból, amit aztán kilapított és hetven méteren keresztül tolt maga előtt munkagépével az ámukfutó markolós.

 

Markológéppel támadt rendőrökre egy sárvári férfi

Markológéppel támadt az intézkedő rendőrökre egy férfi Sárváron. A munkagépet több járőrautóval sem sikerült megállásra kényszeríteni, ezért az egyik rendőr több célzott lövést adott le a jármű kerekeire. A gépkezelőt végül őrizetbe vették.

A munkagépet azért akarták ellenőrizni a sárvári rendőrök, mert azon nem volt rendszám - írta vasárnapi közleményében Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Ismertetése szerint a rendőrök Sárvár-Hegyközségben figyeltek fel a járműre, és követni kezdték. A munkagép behajtott egy nagyáruház parkolójába, ahol megállt. A járőrök felszólították a sofőrt, hogy szálljon ki a vezetőfülkéből, de a férfi ennek nem tett eleget, ismét elindította a járművet, kikerülte a rendőröket és Sárvár belvárosa felé vette az irányt.

A rendőrök fény- és hangjelzést is használva üldözőbe vették a markolót, közben rádión segítséget kértek. Egy másik gépkocsizó járőr a Rákóczi utcában igyekezett megállítani a monstrumot, de őket is kikerülte. Ezután a belvárosban az Ady Endre utcában keresztbe állt a munkagép előtt egy járőrautó, amelyikkel ismét megállásra próbálták kényszeríteni.
Miután a rendőrautók körbe vették a nehézjárművet, egy szemtanú szerint a gép egy pillanatra megállt, majd vezetője "megdöglötök rendőrök" felkiáltással, felemelt toló kanállal kormányozta a gépet az előtte álló rendőrautó felé - írta a nem mindennapi eset részleteiről a sajtóreferens.

"Két kollégánknak sikerült időben kiugrania az autóból, majd a monstrum maga előtt kezdte tolni a gépkocsit" - fűzte hozzá az alezredes.

A rendőrök ezt követően adtak le lövéseket a munkagép kerekeire. Mind a négy lövés talált, de ez sem bizonyult hatásosnak, ezért az egyik rendőr futva eredt a markológép után, felkapaszkodott arra, testi kényszerrel "kiemelte a sofőrt", megállította a gépet, a férfit pedig végül megbilincselték - ismertette az alezredes.

A markológép vezetőjét, egy 51 éves sárvári férfit előállították és őrizetbe vették. A rendőrség megkezdte az ügy vizsgálatát, a helyszíni szemle még tart. A nyomozás során az már kiderült, hogy a férfi nem ismeretlen a hatóságok előtt, korábban egy szombathelyi vendéglőt is összetört munkagépével, mert nem akarták kiszolgálni.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.