Jobbik a Cozma-ügyről: 'beltelt a pohár'

Százötven-kétszáz ember vett részt a vasárnap meggyilkolt Marian Cozma tiszteletére rendezett megemlékezésen, Salgótarjánban.

Volt egyszer egy magyar maffiaháború

Pontosan tizenhárom évvel ezelőtt kezdődött. Egy óbudai telephely előtt egy máig ismeretlen biciklista lelőtte Prisztás Józsefet, a budapesti éjszakai élet ismert alakját. A maffiaháború felelőseiről továbbra sem tudunk sokat, pedig vannak, akik mindent tudni vélnek.

Utcai kivégzést rögzített egy térfigyelő kamera Nápolyban - azonosították a gyilkost

Utcai kivégzést rögzítő videofelvételt tett közzé egy nápolyi ügyész.

Salgótarjáni vérengzés: öngyilkosságot kísérelt meg az elkövető

Pszichiátriai kezelés állt az a 27 éves salgótarjáni férfi, aki hétfő este halálra vagdosta volt barátnőjét és annak új barátját. A tettes esélyegyenlőségi koordinátorként dolgozott az egyik iskolában.

Titokzatos kód a salgótarjáni gyilkos táppénzes papírján

Megnyerő, kellemes fiatalembernek tartották, senki nem tudta, hogy elmeorvosi kezelés alatt áll. Iskolában dolgozott, hátrányos helyzetű gyerekeket segített.

 

Leszámolás Salgótarjánban: még egy szemtanú?

A salgótarjáni szamurájkardos támadás mindkét áldozata életét vesztette nem megerősített értesülések szerint. A férfi áldozat egy ismerősét hívta segítségül - de már késő volt.

Meg nem erősített információk szerint meghalt a hétfő esti szamurájkardos támadás másik áldozata is, egy 34 éves salgótarjáni férfi - jelentette a Nport.hu, a megyei napilap online kiadása.

A nógrádi megyeszékhely belvárosa hétfőn késő este vált véres jelenetek színhelyévé, miután egy férfi vélhetőleg féltékenységből szamurájkarddal támadott rá egy párra (volt barátnőjéra és annak új barátjára) a Pécskő úti élelmiszerbolt előtt.

Még egy szemtanú?

A hírportál értesülése szerint amikor a kardos támadó megjelent, a fiatalember két alkalommal is felhívta az egy utcával távolabb tartózkodó barátját. Második alkalommal azonban utóbbi már csak azt hallotta a kagylóban, hogy a férfi azt kiabálja a nőnek: fusson. Mire az ismerős a tetthelyre ért, már csak az összeszabdalt testeket találta, látni vélte ugyanakkor a menekülő tettest is - a huszonéves nő korábbi párját -, aki többször is megfenyegette már áldozatait, volt hogy elektronikus levélben.

Szemtanúk beszámolói szerint alig tíz perccel a tragikus események előtt rendőrök is tartózkodtak a boltban. Az elkövetőt a bűncselekményt követően egy órán belül elfogták a rendőrök. A részletekről ma 11 órakor tart sajtótájékoztatót a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Először a volt barátnőjére támadt

A HavariaPress szerint az elkövető a volt barátnőjére és annak új barátjára rontott rá: először több kardcsapást mért a nőre - akinek egyes információk szerint szinte kettéhasította fejét -, majd üldözni kezdte a vele lévő férfit, aki az élelmiszerboltba menekült. A boltban ugyan több ember is volt, de ők semmit nem mertek csinálni, így a szamurájkardos az üzletben tovább folytatta a vérengzést: a védekező férfi mindkét kezét megvágta, egyiket csuklóban le is vágta.

Kommandósok fogták el

A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy perceken belül életét vesztette, a férfit életveszélyes sérülésekkel szállították a salgótarjáni Szent Lázár Kórházba. A tettes elmenekült a helyszínről, de a Cserhát bevetési alosztály kommandósai kevesebb mint egy órán belül elfogták.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.