Van egy szabad kanapéd?

Ma nálam, holnap nálad, bárhol a világon.

 

Akció: négyen egy ágyban

Csütörtök este négyen aludtunk egy ágyban. Baloldalt, a fal mellett Yuma, a félig japán, félig francia fiú, aki egy salsakongresszus miatt utazott Bukarestbe Párizsból. Mellette a román Dragos feküdt, aki szállásadóink barátjaként ragadt köztünk az esti buli után. Az ágyat alkotó két hatalmas matrac találkozásának másik oldalán én, a magyar lány, aki a Bukaresti Egyetem média szakának vidéki közösségek médiahasználatáról szóló konferenciája köré szerveztem kirándulásomat. S Lena zárta a sort: az osztrák lány azért jött Bukarestbe a hétvégére, mert egy fapados légitársaságnál akciós volt a retúrjegy.

Előző nap szállásadóink fogadóestet szerveztek nekünk. Ana, a 22 éves háziasszony csirkét sütött vacsorára mamaligával (magyarul: puliszka vagy málé). Amíg ő főzött, Andi, a végzős politológushallgató háziúr szórakoztatott minket. Gitáron játszotta nekünk a "Tegnapot" meg a "Felkelő nap házát".

A srácok aztán egy belvárosi teázóba vittek minket. A buszon a magyarul Dombovicának ismert folyó nevét próbáltuk románosan kimondani. Tíz percig francia, német és magyar ajkú is nevetve vette az akadályt. A pincében megbúvó teázóba - amit csak a tősgyökeres bukarestiek ismernek - egy székely kapu alatt vonultunk be.

Világjáró diákok jellegzetes szálláshelye Bukarestben
Világjáró diákok jellegzetes szálláshelye Bukarestben
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.