Bolognaiak a foglalkoztatottságról

Kiemelt szerepet kap a következő évtized európai oktatáspolitikájában a foglalkoztatottság kérdése - határoztak az uniós tagországok felsőoktatásért felelős miniszterei a bolognai folyamat miniszteri konferenciáján, melyet a belgiumi Leuvenben és Louvain-la-Neuve-ben rendeztek meg. Az egyúttal a mobilitást és az élethosszig tartó tanulást középpontba helyező nyilatkozatot összesen 46, a bolognai folyamathoz csatlakozott ország fogadta el.

A bolognai folyamatban részt vevő államok köre a találkozón nem bővült, első alkalommal rendezték azonban meg annak keretein belül a Bologna Világfórumot, ahol további 16 ország képviselője cserélhetett eszmét a folyamat tagjaival. Az eseményt első ízben interneten keresztül is figyelemmel követhették az érdeklődők.

A találkozón Johannes Hahn, Ausztria felsőoktatási és kutatási minisztere, valamint Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára átadta a meghívót a Budapest és Bécs által 2010-ben közösen megrendezendő, a bolognai folyamat tízéves évfordulóját jelentő ünnepélyes konferenciára, mely az első szakaszt zárja le.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.