Diáktoborzó Németországban

Régiónkból egyedül képviseltette magát a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) a németországi International College Days felsőoktatási kiállításon. Az október közepén Münchenben és Berlinben megtartott kétnapos nemzetközi iskolamustrán kilenc ország 44 egyetemének, főiskolájának alap- és másoddiplomás képzései felől tájékozódhattak a külföldi tanulmányokra készülő német diákok. A kiállításon elsősorban amerikai, angol, holland, svéd és spanyol magánegyetemek, németországi idegen nyelven oktató iskolák jelentek meg, köztük olyan nagy múltú intézmények, mint például a Yale, a Hope vagy a Richmond.

- A látogatók szép számmal jöttek a főiskolánk standjához, nagy volt az érdeklődés Magyarország iránt. Sokan meglepődtek azon, hogy nálunk angol, francia és német nyelvű képzésben is részt vehetnek. A müncheni helyszínen nyitottabbak voltak a fiatalok, Berlinben viszont célirányosan érdeklődtek a kiszemelt intézmények képviselőitől. Sokan tettek fel kérdéseket a magyar orvosképzésről is - tudtuk meg Ferkelt Balázstól, a BGF tudományos rektorhelyettesétől.

A gazdasági főiskola három karának négy idegen nyelvű képzése mellett nyári egyetemet és rövidebb - 10-12 hetes - kurzusokat is ajánlott. A külföldi diákok költségtérítéses formában nemzetközi gazdálkodás, pénzügy-számvitel, turizmus-vendéglátás, kereskedelem és marketing alapképzésben vehetnek részt angol, francia vagy német nyelven. Egy szemeszter költségtérítése 1200-1800 euró, attól függően, hogy kettős diplomát adó kurzusról van-e szó. A BGF egy angol egyetemmel együttműködésben, a nemzetközi üzleti tanulmányok területén indít angol nyelvű mesterképzést.

- A németországi kiállítással ismertségünket és partneriskoláink számát szerettük volna növelni. Mintegy 150 külföldi hallgatót kívánunk bevonni az idegen nyelvű oktatásba - tette hozzá Ferkelt Balázs.

A kiállításon 800 eurós jelentkezési díj ellenében lehetett részt venni. A BGF-et a rektorhelyettes mellett mindkét helyszínen az egyik kar dékánja, nemzetközi tanácsadója és két diákja képviselte. A főiskola 125 külföldi intézménnyel áll kapcsolatban, csaknem húszezer hallgatója közül mintegy kétszáz Erasmus-ösztöndíjas, azaz külföldi tanulmányi részképzésben tanul.

A Budapesti Gazdasági Főiskola standjánál
A Budapesti Gazdasági Főiskola standjánál
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.