Mentőöv

Senki nem beszél arról, hogy ez a felállás természetesen, ha nem is az MSZP zsarolási, de befolyásolási potenciálját növeli meg óriási mértékben. Ez, s nem valami transzcendens politikai szellem tartja a szocialistákat kormányon. NolBlog

Húsvét a világban

A fiúk biztosan, a lányok még soha nem vallották be, hogy ellenükre lenne. Maradjunk is ennyiben és nézzünk körül a világban: ki, hogyan húsvétol.NolBlog

Gyurcsány harcai 3.

Mára sikerült a társadalmat olyan tudati állapotba hozni, hogy a demokratizmus természetes megnyilvánulásának tekinthető az, ha szidalmazzák a politikai vezetőket, és a nemzet ellenségének, árulóknak, politikai bűnözőknek tekintsék őket. NolBlog

Konferenciák népe 1.

A konferencia régen nem szakmai gyarapodásról szól. Legfeljebb ötleteket ad, ha valaki mégis beül néhány előadásra. Az előadás alatt találhat egy-két percet, ami kapcsolódik munkájához, de többnyire ettől nem kell tartani.

Konferenciák népe 3.

Az első két részben megismerkedtünk az üzleti világ néhány általánosságával, de hamar fő témánkra, a konferenciák népének taglalására tértünk rá, most további három típussal folytatjuk.

 

Konferenciák népe 2.

A konferenciák népe nagyon változatos - a motivációkat és stílust tekintve. A tipológiát kezdjük a konferencia-starterrel, aki a területen eltöltött rövid idő miatt mindenképpen a hierarchia legalsó lépcsőjéről nézelődik.

Konferencia-starter

Ő az igaz kezdő konferenciázó, akit főnöke jutalom-üdülés gyanánt (incentive) befizetett. Még csak ismerkedik, tudatosan méregeti a programot, bosszantja az egymással ütköző szekciók rendszere. Sok előadásra beül, az igazán elvetemültek jegyzetelnek is, pedig ez óriási illetlenség. Ez a networking fegyvere (egyébként ott is kerülendő), egy kezdő pedig semmiképpen sem csinálhat ilyet. A bátrabbja kérdez is az előadás után - ez se mindig szerencsés, de jól elsülhet, ha igazi baromságot vet fel. A leiskolázó válasz nyomán kitörő kacaj feledteti a gyér hallgatóság miatti kínos légkört. Legalább jó hangulat volt, mondják majd utána.

A starter kétszer szed levest, de előreengedi az ismertebb konferencia-arcokat. Általában a többi kezdővel ebédel egy asztalnál. Szolidan támasztja a pultot az esti programnál, szemével ismerőst fürkész, akire rácsimpaszkodhat az este hátralévő részében. Két sör és három-négy „jövök mindjárt, ne mozdulj!" után elpilled, elmegy lefeküdni. Az ágyban sokáig tanakodik, hogy a főnöke látja-e majd a hotel-számlát, kiderülhet-e, ha megnyomja a 3-as gombot a távkapcsolón. A pay-TV nem kerül olyan sokba, de gyakran külön tételként tüntetik fel. Nem nyomja meg, persze. Másnap a reggelinél ő az első, nincs kivel egy asztalhoz ülnie, minden üres. Ezzel kiszolgáltatja magát a választásnak, aminek csúnya vége van. A konferencia végéig marad, az utolsó előadást lelkesen megtapsolja. Sokat tanult, legközelebb már továbbléphet.

Konferencia-szolid


A konferencia-szolid már kicsit jártasabb, ügyesebben dönt. Nem ül be sok előadásra. Inkább hallgatóság, mint networker, de abba is belecsipeget. Általában szakbarbár lelkű. Rendszerint csalódik a színvonalban, de egy-két érdekesebb gondolatnak nagyon örül, és úgy érzi, megérte. Illúziói kiapadhatatlanok, de tisztában van a konferenciák működésével. Leginkább mélyebb, szakmai témákról szeret beszélgetni, ezért a konferencia-szolidak nem keverednek másokkal. Nem tudnának beszélgetni. Leginkább 10-15 éves öltönyben jár, amely többnyire halszálkás - nyáron is. Nyakkendőtű aranynak látszó. Este megiszik egy-két üveggel a minibárból, csakis színtelen italokat, mert azt pótolni lehet csapvízzel. A konferencia-szolid nem túl érdekes ember, de nem is akar az lenni. Az érdekesek felszínesek, mondja magában. De elhatározza, hogy legközelebb rövidet kér a bárban.

Folytatjuk...

Egy üzletembernek öltözött kötéltáncos egyensúlyoz London üzleti negyedében.
Egy üzletembernek öltözött kötéltáncos egyensúlyoz London üzleti negyedében.
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.