A gyerekhez vezető rögös út (II. rész)

Majdnem minden doki a hülyébbekből fel fogja tenni a kérdést, hogy miért szedte megszakítás nélkül a fogamzásgátlót majd 10 évig, és ugyanezen orvosok ezzel le is tudják majd a terápiát ("Bealudt a petefészek, tessék várni").

A gyerekhez vezető rögös út (III. rész)

A legrosszabb az egész "gyerek, vagy nem gyerek" témában: a bizonytalanság. Mennyivel másabb ugye azt mondani, hogy "még nem akarok gyereket" mint azt, hogy "még nem lehet gyerekem". A mai célorientált társadalomban az utóbbi valahogy kimondott kudarc -lám-lám, nem sikerült, lám-lám nem az érintett szabja meg, mi lesz.

A gyerekhez vezető rögös út (IV. rész)

Bemutatkozik, ő a prof. Te nagy ég. Bemutatkozik, ő a prof. Te nagy ég. A doki nem kedves, sőt nagyon mufurc, viszont Althea tíz perc elteltével jobban bízik benne, mint az addigiakban összesen. Miért? Mert ilyen külsővel nem lehet haszonleső. Viszont érti a dolgát.

A mesés tejesdoboz

1975. óta a svéd tejtermékek csomagolása elképzelhetetlen a hátlapon olvasható szöveg nélkül. Eleinte tanítónénisre vették a tónust, majd tejtermékekről informáltak, mostanában ilyen is-olyan is. Egy biztos: mindig megtudunk valami érdekeset.

TÁGRA ZÁRT FÜLEK

Elsején Matyika betölti tizedik életévét, újabb szakasz zárul le az életünkben. Nem tudom, milyen indokkal, és melyik kormány szociális érzéketlensége nyomán, de a halmozottan sérült gyerekeket tíz éves koruktól egészségesnek nyilvánítja a törvény.

 

Konferencia az eltűnő gyermekkorról

A Magyar Pszichológusok Egyesülete tudományos konferenciát szervez az UNICEF magyar bizottságának támogatásával, amely a napjainkban „eltűnő” gyermekkorról szól. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen megrendezett esemény november 21-én, délelőtt 10 órakor kezdődik.

Bár napjainkban a gyerekek jóléte a nemzetközi szervezetek elsőrendű céljai közé tartozik, egyre gyakrabban megfogalmazódik az aggodalom, hogy a gyerekek helyzete a modernizáció másfél évszázadának pozitív fejlődése után kedvezőtlen irányba változik. A világ különböző régióiban tevékenykedő szociológusok és pszichológusok a gyermekkor eltűnéséről beszélnek. Mint minden, saját érdekképviseletre nem képes társadalmi csoportot, a gyerekeket is igen hátrányosan érinti a növekvő társadalmi egyenlőtlenség a gazdaságban és a hatalomban. A mai gazdasági, társadalmi körülmények egyre nehezebbé teszik a gyerekkor különleges státuszának fenntartását, a védettség megőrzését, a sajátos gyermeki gondolkodásmód és érzelemvilág tiszteletben tartását.

A konferencia célja, hogy a diszciplináris keretektől függetlenül merüljenek fel azok a gyerekkorral és gyerekekkel kapcsolatos problémák, amelyekkel a különböző területeken működő szakértők találkoznak. A programban elméleti - elvi kérdések tisztázására is történik kísérlet, de a résztvevők között túlnyomó többsége gyakorlati szakember, pedagógus és pszichológus, akik mindennapi munkájuk során szembesülnek a gyerekek sorsának változásaival. A programot kerekasztal beszélgetés zárja, amelynek során a résztvevők közösen próbálnak gondolkodni a felmerült problémák megoldási lehetőségeiről.

Részletes program és jelentkezés a konferenciára a Magyar Pszichológusok Egyesületének honlapján >>

 

A gyerekek kedvence Jorek, a jegesmedve. Lengyelországból érkezett, még csak két és fél éves, tele van energiával
A gyerekek kedvence Jorek, a jegesmedve. Lengyelországból érkezett, még csak két és fél éves, tele van energiával
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.