Szőke Dörögdön

Taliándörögd jó ideje nem csak otthona Szőke Andrásnak, hanem létrehozott itt egy sajátos, természet közeli gyógyító helyet is. Képgaléria+Videó

Hol vannak a jó orvosok?

Bár a magyar egészségügy ezer sebből vérzik, a szakmájukat magas színvonalon és elhivatottsággal végző orvosok továbbra is gyógyítanak minket.

Betegjogtiprás és Isten-komplexus

Számos orvos már arra is ingerülten reagál, ha a beteg egyáltalán megkérdezi: miért teszi (írja fel) a doktor úr azt, amit.

Marihuána receptre?

Egy brit alapítvány szerint engedélyezni kell, hogy az egyes országok maguk állítsák elő és árusítsák a cannabis-származékokat. A tiltás több kárt okoz, mint maga a szerfogyasztás.

Növényevők

Rossz nyelvek szerint a vegetáriánus szó a sziú indiánoktól ered, jelentése: "rossz vadász". Kezdjük a végén és a húsevők indoklásával: mi van a húsban, ami a növényben nincs? MELLÉKLET

 

Klikkelj az egészségedért!

Negyedik rendezvényénél tart a Millenárison a Klikk elnevezésű interaktív kiállítás-sorozat. A Jövő Házában 2007 őszén megnyílt Klikk 1.0 a digitális kultúrát mutatta be egy virtuális játék segítségével.

A sorozat második programjában, a Klikk 2.0-ban a látogatók a weblap-, kép-, hang- és videószerkesztés, valamint az animációkészítés alapjait ismerhették meg, a Klikk 3.0 pedig a magyar innováció történetét és napjaink intézmény- és eszközrendszerét mutatta be.

A digitális játszótér mostani kiállítása, a Klikk 4.0 a korábbi felépítést követi: a látogatók most is játékos feladatmegoldásokkal szerezhetnek új ismereteket. A rendezők tizennégy egység bejárására ösztönözve a látogatót a test és különböző életmódok megismerésével az egészségtudatos életre, az egészségmegőrzésre és az életminőség kultúrájára kívánják felhívni a figyelmet.

Az egészségügyi szűrésekkel, fitneszgépekkel és játékokkal kibővített kiállítás egy-egy tudományterületet körbejárva az alapismeretektől az összetettebb problémákig kínál megismerési utakat a kisgyerekektől kezdve a fiatalokon keresztül a felnőtt korosztályig. Időszaki programok, versenyek, interaktív feladatok, valamint változatos tanulmányi és szabadidős elfoglaltságok mélyítik el a megszerezhető ismereteket még két hónapon át, március 22-ig.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.