Újabb Airbust hoz Ferihegyre a WizzAir

Az izlandi vulkánkitörés kapcsán a hatóságok rosszul végezték a munkájukat - véli Váradi József, a fapados légijáratokat üzemeltető WizzAir vezérigazgatója.

Tokióba repül a Lufthansa szuperjumbó

Átadták az első Airbus A380-as óriásgépet a Lufthansának.

Kényszerleszállást hajtott végre két vitorlázógép Zalában

Kényszerleszállást hajtott végre két vitorlázó repülőgép szombat este az M70-es autóút mellett, Murarátka közelében. A gépek nem sokkal sötétedés előtt a szántóföldön landoltak.

Ez nem kényszerleszállás, hanem valóságos csoda!

A pilóta szükséges 2000 méteres helyett 1200 méteres kátyús, elhagyott kifutópályára tette le az áram és navigációs rendszer nélkül maradt, leállt motorú TU-154-est. Senki nem sérült meg.

Vaklárma volt a tragédia, senki nem sérült

Kényszerleszállást hajtott végre csütörtökön a szingapúri repülőtéren a Qantas ausztrál légitársaság egyik utasszállító repülőgépe. Az első hírek arról, szóltak, hogy lezuhant.

 

Kényszerleszállás Szingapúrban

Motorhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre Szingapúrban a Qantas ausztrál légitársaság Airbus A380 típusú repülőgépe. Senki nem sérült meg.

Kényszerleszállást hajtott végre csütörtökön a szingapúri repülőtéren a Qantas ausztrál légitársaság egyik utasszállító repülőgépe. Az első hírek még arról szóltak, hogy az Airbus A380-as típusú gép az indonéziai Batam szigete felett lezuhant, a Qantas légitársaság szóvivője nem sokkal később azonban cáfolta mindezt. A szóvivő szerint a pilóta motorhiba miatt az egyik hajtómű leállítására kényszerült, de ennek ellenére a gép a szingapúri repülőtéren sikeres kényszerleszállást hajtott végre.

A városállam hatóságai közölték, hogy a gépen tartózkodó 433 utasnak és a 26 fős személyzet tagjainak nem esett bántódása. Ezt később az ausztrál külügyminisztérium megerősítette. Az utasszállító repülőgép Londonból Szingapúr érintésével Sydneybe tartott. A motorhiba a Szingapúrból való felszállás után történt az indonéz légtérben. Az A380-as ezt követően kényszerült a szingapúri repülőtérre való visszatérésre. Repülőtéri források szerint leszálláskor a gép alsó részéből füst áradt ki. Az A380-ast azonnal mentő- és tűzoltóautók vették körül. Az ausztrál külügyminisztérium már korábban közölte, hogy az utasok már el is hagyták a repülőgépet.  

Az Airbus A380-as  a legkorszerűbb, illetve legnagyobb utasszállító repülőgép, amely több mint 500 utas szállítására képes. Első felszállása 2005-ben, míg első kereskedelmi repülése két évvel később a Szingapúr és Sydney közötti útvonalon történt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.