Az ombudsman szorgalmazza a napenergia felhasználásának megkönnyítését

Az ombudsman azt kérte a belügyminisztertől, hogy vizsgálja felül a háztartási célú napelemek és napkollektorok felszerelését építési engedélyhez kötő új kormányrendelet előírásait - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala csütörtökön az MTI-vel.

Pintér SMS-t küldött, és eljutott Tatára

Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! - írja a BM.

Nyilvánosságra kell hozni a Laborc és Portik kapcsolatáról szóló jelentést

Lapunk tudósított először arról, hogy a belügyminiszter a nemzetbiztonsági bizottságnak továbbította azt a jelentést, amelyet egy munkacsoport készített arról, mi hozható nyilvánosságra az NBH egykori főigazgatójának és Portik Tamásnak, az Energol volt marketingigazgatójának a titkosszolgálat által rögzített beszélgetéseiből.

Pintér: időben sikerült elhárítani az országot veszélyeztető fenyegetéseket

Olyan politikai csoportosulás vagy ellenséges támadás, amely Magyarország nemzetbiztonságát hosszú távon vagy nagymértékben veszélyeztetné, teljes egészében nem tudott kialakulni, azokat időben sikerült elhárítani – mondta Pintér Sándor belügyminiszter pénteken az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtti éves meghallgatásán.

Pintér: Rendet akarunk!

A belügyminiszter elvárja a most végzett rendőröktől, hogy "fiatalos lendületükkel vegyenek részt a kormány célkitűzéseinek megvalósításában".

 

Kell a bevétel, már jövő áprilisban jönnek az új sebességmérők

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az idén 165 mobil sebességmérő, jövő április végéig pedig legalább 300, legfeljebb 365 fix telepítésű komplex közlekedési ellenőrzési pont (KKEP) beszerzését tervezi - közölte az ORFK az MTI-vel.

A Népszabadság pénteken írt arról, hogy információik szerint az eredeti, 2015. márciusi céldátum helyett már jövő tavasszal munkába áll több mint félezer modern sebességmérő. A lap forrásai szerint Pintér Sándor belügyminiszter döntése volt, hogy az eredeti határidőnél korábban el kell kezdeni a berendezések telepítését.

Uniós források felhasználásával a kormány 12,5 milliárd forintot költ a többfunkciós sebességmérők beszerzésére - írta a lap. Az újfajta traffipaxok nem csak sebességet mérnek. Nagy felbontású kameráik több más szabálysértést is képesek dokumentálni, mint például a szabálytalan sávváltást, a leállósáv jogszerűtlen használatát, a tiloson való áthajtást, a biztonsági öv használatának elmulasztását.      

Az ORFK az MTI-vel azt közölte, hogy a projekt 2015. március 31-én zárul.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.