Internetcenzúra Európában?

A kontinens egész területén be kellene tiltani a gyermekpornó profilú internetes oldalakat – mondta az Európai Unió belügyi biztosa, Cecilia Malmström. Hogy miként gondolta ezt a magas uniós bürokrata, azt nem részletezte, s ebben rejlik az elképzelés igazi veszélyessége – írja cikkében a Frankfurter Rundschau.

Egyrészt, arra mérget lehet venni, hogy az egyébként elítélendő gyermekpornó majd más utakat keres magának, ha legközismertebb oldalait megbénítják, így - legalábbis a példák azt mutatják - az efféle szándék megvalósulása egyetlen gyermeket sem fog megóvni a molesztálástól.

Másrészt, ha utat nyitunk a tiltások előtt, akkor annak szélesebb elterjedését nem tudjuk majd megakadályozni - érvel liberális frankfurti napilap cikke. Kiépül egy egész infrastruktúra a megfigyelésre, és az elkezd majd terebélyesedni, olyan tartalmakat is érintve, melyeknek eltűnése tényleg az emberi jogok durva sérelmét hozza majd magával. Jó példa erre Finnország és Ausztria, no meg persze Németország, ahol néhány politikus pornográfiaellenes „gondolatkísérletei" nyomán gyorsan polgárjogot nyert a szerencsejáték oldalak, valamint a gyilkolós internetjátékok betiltásának a követelése is - írja a globusz.net.

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.