Az Apple többet ér, mint tíz autómárka

A Toyota lett a legértékesebb autómárka, de a - nemcsak autós brandek alkotta - világmezőnyben csak 27.

Amerikai gyár, német márka, magyar főnök

Olcsó Passatot gyárt a VW tengerentúli bázisa.

Trójai faló Chattanoogában

Detroitot nagy ívben kerülik a külföldi autógyárak, pedig bőséges a kínálat szakképzett, szabad munkaerőből, ám sok más tényező inkább a fejletlenebb dél mellett szól.

Titokzatos partner a Rábánál! Megállapodás 25 millió euróról

Három évre szóló, közel 25 millió euró értékű megállapodást kötött a világ egyik, meg nem nevezett vezető járműipari vállalatával a Rába Futómű Kft.

Búcsú a kocka Ladától

Nyugdíjazzák Lada márka klasszikusát, az 1980 óta gyártott 2104-est. Az AvtoVAZ legújabb modelljét viszont Forma 1-es versenyző vezette le a szalagról.

 

Húzott a győri Audi

Idén az első fél évben minden területen növelte eredményeit a győri Audi, így például több mint 24 ezer autó készült a gyárban, a motorgyártás pedig közelít a millióhoz.

Idén az első fél évben mintegy 939 ezer motort gyártottak Győrben, ez az előző év első félévéhez viszonyítva 7,1 százalékos emelkedést jelent - közölte az Audi Hungaria Motor Kft. A Napi Gazdaság híradása szerint a járműgyártást is növekedés jellemzi. Az első félévben elkészült a vállalat történetében a jubileumi 20 milliomodik motor. A társaság azt is közölte, hogy az  első hat hónapban 24 542  jármű hagyta el a gyártósort, amely 14,2 százalékkal több, mint 2010 első hat hónapjában.

Az első félév 210 millió euró összegű beruházásával az Audi Győrben megvalósított beruházásainak összértéke a vállalat 1993-as alapítása óta 4,255 milliárd euróra emelkedett.  A vállalat ebben az évben bővíti Kísérleti Motorgyártó Központját, melynek keretében önálló épületet hoz létre, amely összefogja a kísérleti motorok fejlesztését és gyártását.

Idén június 30-án a vállalat munkatársi létszáma elérte a 6705 főt, tavaly június 30-án ez 5694 volt. Az év első felében 567 új munkatárs kezdte meg munkáját az Audi Hungariánál. A győri vállalat a következő időszakban 2100 fővel kívánja gyarapítani munkavállalóinak számát.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.