Élhetőbb a város, ha pezsgő az éjszaka

A budapesti VI.

Nyolc szórakozóhelyet bezáratnának a tűzoltók Budapesten

Nyolc fővárosi szórakozóhely bezárását kezdeményezi a tűzoltóság, mert veszélyesnek ítélték őket.

Budapest vezetése harcba száll a Zöld Pardonért

A főváros vezetése nem támogatja a Zöld Pardon bezárását, a XI.

Bezáráscunami fenyegeti a fővárosi kultúrkocsmákat

A kultkocsma magyar sikertörténet, viszont épp jellege miatt az önkormányzatok csak fél szívvel szeretik. A műfaj több képviselőjének ma már bizonytalan a sorsa.

Újabb esély a Zöld Pardonnak?

Egyes képviselők nyilatkozataival ellentétben – a XI. kerületből 2008 óta nem érkezett olyan lakossági panasz, melynek alapján vizsgálat indulhatott volna a Zöld Pardon ellen - állítja a szórakozóhely.

 

Hosszabbítást kér a Zöld Pardon

Tovább kíván működni a Petőfi híd budai hídfőjénél álló Zöld Pardon, ezért az újbudai önkormányzattól a közterület-használati szerződés meghosszabbítását kérték. A XI. kerület korábban október végéig engedélyezte a szórakozóhely működését.

Tovább kíván működni a Petőfi híd budai hídfőjénél álló Zöld Pardon, ezért az újbudai önkormányzattól a közterület-használati szerződés meghosszabbítását kérték. A XI. kerület korábban október végéig engedélyezte a szórakozóhely működését.

A Zöld Pardon (ZP) Művészeti és Marketing Iroda  azzal indokolta kérését, hogy az önkormányzathoz 2008 óta nem érkezett olyan lakossági panasz, amelynek alapján vizsgálat indulhatott volna a szórakozóhely ellen. S arra is felhívták a döntéshozók figyelmét, hogy Jelezték azt is, hogy több százezren álltak ki mellettük és az interneten több mint hatvanezer szimpatizáns tiltakozott a hely október 31-i "felszámolása" ellen.

A XI. kerületi önkormányzat április 21-i képviselő-testületi ülésén határozott arról, hogy a közterületet október végéig használhatják. A határozat és az annak nyomán létrejött szerződés a 22 millió forintos használati díj fizetésén túl előírta, hogy további, mintegy 16 millió forint értékben a terület használójának gondoskodnia kell a környék takarításáról és biztonságáról, ezenkívül szúrópróbaszerű zajszintmérést is köteles végeztetni az önkormányzat által kijelölt független szakértővel. Az önkormányzat "nagyszámú lakossági panasszal" indokolta döntését.

A ZP-t azonban a szerződés ideje alatt egyszer sem tájékoztatta hivatalosan a XI. kerületi önkormányzat a hivatalába érkező lakossági zajpanaszokról. Az üzemeltető júliusban az önkormányzat hivatalában betekintést kért az erre vonatkozó dokumentációba; amely alapján kijelenthető, hogy "a XI. kerületből 2008 óta nem érkezett olyan lakossági panasz, melynek alapján vizsgálat indulhatott volna a Zöld Pardon ellen".Úgy vélik, hogy az áprilisi nyitónap óta eltelt időszak bebizonyította, hogy a ZP működését hatalmas, politikai hovatartozástól független társadalmi szimpátia kíséri.

A Zöld Pardon nélkül szegényebb lenne a város - állítják az üzemeltetők.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.