Hollandia bojkottálja a rasszizmus-ellenes értekezletet

Hollandia nem vesz részt az ENSZ rasszizmus-ellenes konferenciáján, ha a határozattervezet szövegéből nem törlik az Izrael-ellenes részeket.

Holland gyógyír médiabajra: kincstári tollnokok

A hollandok mindig tudnak valami újat: ezúttal a legnehezebben elhelyezkedő, fiatal újságírók helyzetén próbálnak javítani, furcsa módon nem éppen a lapos ország legendás liberalizmusába vágó módon.

Felfüggeszti működését a holland abortuszhajó

Az abortuszt tiltó országok törvényeit megkerülő, a nemzetközi vizeken abortuszokat végrehajtó holland hajó kénytelen beszüntetni működését, miután a holland törvényhozás szigorította az abortusz-tabletták felhasználásának szabályait - írja a The Independent.

PPP a médiában: holland kísérlet a szélsőjobb ellen

A VARA holland közszolgálati rádió és televíziós társaság megállapodást kötött az ország egyik legnagyobb lapjával, a De Volkskranttal, egyúttal internet projektet indított a baloldali vélemények felkarolására.

Egyre keményebbek a holland bevándorláspártiak

A bevándorlási törvények szigorítását ellenző holland szervezetek egyre radikálisabb eszközöket alkalmaznak - írja az amszterdami napilap.

 

Hollandiát is elérte a zéró tolerancia

Hollandiában, a vallási és világnézetei türelem őshazájában egyre több rendpárti intézkedést vezetnek be - írja az amszterdami napilap. A zéró tolerancia elve már Amszterdamot is elérte. Az alternatív kultúra szerelmesei a vendéglők és a kávézók tulajdonosaival karöltve tiltakoznak.

Amszterdam városvezetése rendeletben tiltotta meg az alkoholos italok állva történő fogyasztását az utcai kávézókban. 2008-ban az Európai Unió más városaihoz hasonlóan a holland főváros is szabálysértésnek minősítette a beltéri dohányzást, beleértve a szórakozóhelyeken történő füstölést. Több alternatív kulturális központot bezártak, és számos fesztivált nem engedélyeztek annak érdekében, hogy a várost megtisztítsák az 'alternatív elemektől' - tudósít a Trouw. A polgármester a zéró tolerancia nevében igyekszik 'normalizálni' a közterületeket.

A helyiek közül azonban sokan nem értenek egyet a rendpárti intézkedésekkel. Tavaly nyáron több tiltakozó megmozdulásra is sor került. A „normalitás-kereszteshadjárat" elleni tüntető alternatív kultúra híveit számos étterem- és kávézótulajdonos is támogatta. A hatóságok ugyanis szigorúan megbüntetik, sőt, esetenként be is záratják a szigorú szabályok ellen vétő vendéglátóipari egységeket.

forrás: globusz.net

A dohányzás gyorsítja az agy öregedését is
Dohányzás bezárva
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.