Hol vannak a jó orvosok?

Bár a magyar egészségügy ezer sebből vérzik, a szakmájukat magas színvonalon és elhivatottsággal végző orvosok továbbra is gyógyítanak minket. Keressük 2008 legjobb orvosát!

A Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány október 7-én másodszor hirdette meg különleges versenyét az orvosi hivatás jobb megbecsüléséért. A szervezők várják a betegek gyógyulásának történeteit, amelyek közül több már most olvasható a pályázat honlapján. Az Év Orvosa pályázat három díjazottja az Astellas Díjat kapja meg jövő januárban.

A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a jó orvos-beteg kapcsolatra, megmutatva a gyógyítás emberi oldalát, azt, hogy mennyit jelent a betegnek és a sikeres terápiának, ha az orvos emberként viszonyul pácienséhez.

Dr. Berencsi György, az Év Orvosa pályázat főszervezője szerint a jó orvos-beteg kapcsolat azért fontos, mert csökkenti a beteg bizonytalanságát, és segít a döntéshozatalban is. Partneri viszonyt jelent, amelynek alapja a bizalom és az elfogadás. Szerinte egy ilyen pozitív hírrel sokkal nehezebben lehet bekerülni a hírek világába, pedig, mint mondja, „ha csak a médiából szivárgó negatív híreket vesszük figyelembe, nem is gondolnánk, hogy ilyen sokan vannak az országban, akik a hivatásért, a gyógyításért élnek.” Kampányukban náluk a gyógyulás kerül a címlapra - teszi hozzá.

A kiírásra már több mint 50 történet érkezett, amelyek közül a legtöbb a www.dijazorvosokert.hu oldalon elolvasható.

Az Astellas Díjra a jelöléseket, a gyógyulások történetét levélben a 1507 Budapest, Pf. 43., illetve e-mailben a palyazat@dijazorvosokert.hu címre várják a szervezők 2009. január 11-ig.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.