Kétszáz embert bocsát el a GySEV

Tizenhárom százalékos létszámleépítésről döntött a Győr-Sopron-Ebertfurti Vasút (GySEV) Zrt.

Vált a szemafor a MÁV Cargo előtt

Ma éjfélig Brüsszelben eldől a MÁV Cargo sorsa. A társaság osztrák kézbe kerülhet, és 102,5 milliárd forintot hozhat a magyar költségvetésnek.

Kiszállt a GySEV a MÁV Cargóból

Megvált a MÁV Cargo privatizációjára szerződött konzorciumtól GySEV. Tíz százalékos részesedését máris eladták.

Tiltakozás koporsóval

Koporsóval tiltakoztak egy pszichiátriai otthon bezárása ellen Zala megyében.

A Stabag lehet a GYSEV új tulajdonosa

A Strabag AG viheti a GYSEV Zrt.

 

Hétfőtől drágábban utazunk

Hétfőtől átlagosan 10 százalékkal emelkednek a MÁV-START, a GYSEV és a Volán társaságok által kiadott bérletek árai, a jegyárak pedig 15 százalékkal nőnek.

A vasúti és autóbusszal végzett helyközi személyszállításban 2007 májusától működik egységes díjövezeti-, tarifa- és kedvezményrendszer. Azóta az egy- és kétforintos érmék kivonása, illetve az áfaemelkedés miatti korrekciót kivéve a tarifák nem változtak.

A MÁV-START közölte, hogy a 2010. január 31-éig elővételben megvásárolt menetjegyek árait a módosítás nem érinti.
Antali Károly közösségi közlekedésért felelős kormánybiztos nemrégiben bejelentette, hogy a közösségi közlekedés szolgáltatók számára 2010. február elsejétől válik lehetővé a regisztrációs jegy fokozatos bevezetése a térítésmentesen utazók számára legkésőbb február 28-áig.

Az ingyenes regisztrációs jegy bevezetése a közlekedési szokások felmérését szolgálja a térítésmentes utazásra jogosultak körében. A vasútra és a Volán-buszokra  március 1-je után már csak regisztrációs jeggyel szállhatnak fel az ingyenes utazásra jogosultak, július elseje után pedig 500 forint pótdíjjal szankcionálják a regisztrációs jegy hiányát.

Antali Károly hangsúlyozta, hogy a helyközi vasúton és buszokon  térítésmentes utazók regisztrálása megalapozza a kedvezményrendszer átalakításának további lépéseit, illetve segíti a menetrend tervezést.

A közlekedési tárca számítása szerint a regisztrációs jegy bevezetése - eszközbeszerzések, informatikai rendszer átállítása - összesen mintegy 30 millió forintba kerül a szolgáltatóknak. A működtetéssel járó kiadás legnagyobb tétele a jegyek előállításának ára.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.