Roma polgárőr fogásával kérkedik a Jobbik Hajdúhadházán

Két betörőt fogott egy ideiglenesen lakatlan házban a szomszédok segítségével Kolompár László.

A rendőrség előlépteti Kolompárt, és cáfolja a Jobbikot

Hatala József önkéntes munkájának elismeréseként törzszászlóssá lépteti elő Kolompár László.

A hajdúhadháziak már csak a CNN-t hiányolják

A Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadházon folyik a "rendteremtés": a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai masíroznak az utcán, a rendőrök pedig csütörtök este már őket igazoltatták és megmotozták őket.

Hajdúhadház: előállították a Szebb Jövőt Polgári Egyesület tagjait

Előállította a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt tagját a rendőrség pénteken kora este Hajdúhadházon - erősítette meg az MTI információját a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Hajdúhadház: a BM továbbra is garázdának tartja a "fekete egyenruhásokat"

Bár a Debreceni Városi Bíróság megszüntette a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt tagja ellen a garázdaság miatt indított eljárást, a Belügyminisztérium kitart álláspontja mellett.

 

'Szebb jövőt: nektek is, patkányok'

- Orbán Viktor, ne bántsd a magyart, mert Gyurcsány sorsára fogsz jutni! - üzente a kormányfőnek Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt tegnapi hajdúhadházi gyűlésén. A tömeg a miniszterelnök neve hallatán pfújolt és ütemesen hazaárulózott.

A rendezvény - amelyen több mint kétezren vettek részt - atrocitás nélkül zajlott, többek között annak következtében, hogy a rendőrség igen nagy létszámmal volt jelen. A gyűlés kezdetén kisebb zavart okozott, hogy amikor elhangzott a szokásos jobbikos köszöntés - adjon az Isten, szebb jövőt! - egy férfi azt kiabálta be: "Nektek is, patkányok". Miután a közbekiabálás miatt a tömeggel megismételtették a szebb jövőt köszöntést, a férfi megint közbeszólt: "Neked is, köcsög".

Hajduhadház
Hajduhadház

A gyűlésen Rubi Gergely jobbikos parlamenti képviselő, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hajdúhadházi akciójának szervezője azt mondta: kártérítési pert indítanak azok a tagjaik, akiket múlt hétvégén bíróság elé állítottak, majd megszüntették ellenük az eljárást. Rubi Gergely bejelentett: több mint ötezer aláírást gyűjtöttek össze a településein a szimpatizánsaik részéről.

Fölszólalt Schneider Tamás, a Jobbik alelnöke is, aki úgy fogalmazott: "Nem tűrjük, hogy cigány bűnözők magyar embereket gyilkoljanak!" Majd arról beszélt, hogy "ebben az országban nem lesz rend, amíg nem lesz elszámoltatás, ami egyelőre nem történt meg, hiszen Gyurcsány Ferenc ott vigyorog a parlamentben". Arra kérte a résztvevőket: legyenek bátrak, s álljanak ki a jogaikért.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke bírálta a rendőrséget, mondván, akkor lesz tisztességes a rendőrség, ha a Jobbik fog kormányozni. Ostorozta a "bűnöző cigányságot", mert szerinte egy cigány fiatal előtt a segélyezés, a gyerekgyártás és a bűnözés útja áll, de ezeket az utakat le kell zárni. Bírálta Orbán Viktor miniszterelnököt is, akit a fideszes képviselőkkel együtt hazaárulónak nevezett. Szerinte hazaárulás volt, hogy a parlamenti többség nem szavazta meg a termőföld védelméről szóló törvényt azzal az indokkal, hogy különben ki kellene lépni az EU-ból.

Hozzátette: ha a magyar föld és magyar víz megvédésének ez az ára, akkor ki kell lépni az unióból. Mint mondta, hiába üzente nekik Orbán Brüsszelből, hogy nem hagyja, hogy félkatonai szervezetek masírozzanak, mert az üzengetés, akárhányszor ismételgetik, hatástalan marad. Az elnök Uri Geller illuzionistához hasonlította a kormányfőt, aki egyre csak azt ismételgeti: mukodj, Magyarország. De ettől - mondta Vona - az ország nem fog jobban működni.

A pártelnök a rendezvény előtt tudósítónk kérdésére, miszerint mit tesz a pártjuk azért, hogy az óriási munkanélküliséggel küszködő térségben munkahelyek teremtődjenek, azt válaszolta: nem ők vannak kormányon, ezért erről a kétharmaddal rendelkező kormányerőket kellene megkérdezni.

Megjegyzésünkre, miszerint a cigányság kilátástalan helyzetével kapcsolatos ügyek nem etnikai, hanem szociális természetűek, Vona Gábor azt mondta: sok helyen összekapcsolódik a kisebbségi hovatartozás és a szociális helyzet, mert - mondta - tisztelet a kivételnek, de vannak olyan kisebbségiek, akik nem is akarnak beilleszkedni, s nem fogadják el a többségi normákat.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hajdúhadházi járőrözését Vona Gábor méltatta, s úgy fogalmazott: a rendőrség igazságtalanul vegzálta a legálisan bejegyzett, törvényesen működő egyesület tagjait. Hozzátette: az elmúlt napokban Hajdúhadházon olyan sok volt a rendőr, hogy kiderült: ha valaki folyamatos rendőri jelenlétet igényel maga mellé, akkor be kell lépnie a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületbe.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.