HÉV-kábellopás: 25 milliós kár egyetlen napon

A Csepeli és a Szentendrei HÉV vonalán történt mai kábellopás 25 millió forintos kárt okozott a BKV-nak, amellett, hogy a járatkimaradások egész nap súlyos közlekedési fennakadást okoznak.

Az MVM-nek ki kell adnia a Kocsis-időszak offshore-iratait

A bíróság jogerős döntése értelmében az állami Magyar Villamos Műveknek (MVM) ki kell adnia a korábbi vezérigazgató, Kocsis István idején lezajlott offshore- és szállodaügyletek jelentéseit illetve azok elkészítési költségeit - közölte a pert kezdeményező LMP.

Házkutatás a paksi atomerőmű volt vezérhelyettesénél

Hűtlen kezeléssel gyanúsítja Molnár Lászlót, a Magyar Villamos Művek (MVM) és a paksi atomerőmű korábbi vezérigazgató-helyettesét a rendőrség - hangzott el kedden a MR1-Kossuth rádió Krónika című hírműsorában.

Gyanúsítottként hallgatták ki Kocsis Istvánt

A Magyar Villamos Művek korábbi vezérigazgatója (a BKV jelenlegi vezetője) panaszt tett a gyanúsítás ellen.

Kocsis István, egy sokáig védett személy

Kocsis István 2004 végétől irányította az MVM-et. Őt 2008 közepén az akkor kormányzó Gyurcsány küldte el.

 

Gyurcsány, Szilvásy és Kóka ellen vallott Kocsis István?

Kocsis István rendőrségen tett gyanúsítotti nyilatkozata szerint az MVM-nél három-négy éve Gyurcsány Ferenc, Szivásy György és Kóka János akkori kormánytagok miatt tűntek el tízmilliárdok - értesült a Magyar Nemzet.

Gyurcsány Ferencre, Szilvásy Györgyre és Kóka Jánosra tett terhelő vallomást a Magyar Villamos Műveknél 2007-2008 során keletkezett károk kapcsán az állami áramholdingot akkoriban irányító Kocsis István - értesült a Magyar Nemzet.

Kocsis István a BKV frissen megválasztott vezérigazgatója.
2008.08.29. Kocsis István a BKV frissen megválasztott vezérigazgatója.

A jelenleg a BKV vezérigazgatójaként dolgozó Kocsis Istvánt több mint két év nyomozás után a múlt héten különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki.

Az elmúlt évek során kiszivárgott gyanú szerint Kocsis István és egy hozzá kötődő kör irányításának idején tízmilliárdok kerültek ki az MVM-től látszólagos befektetésekként ismeretlen hátterű, egzotikus cégek számlájára. Az összegek nagy részének nyoma veszett, azok nem térültek meg.

A cégvezető ártatlannak vallja magát.

Kocsis István a lap szerint a kihallgatása során átadott 19 oldalas nyilatkozatban nevezte meg az akkori három kormánytagot az MVM-nél keletkezett veszteségek tényleges okozóiként, akik álláspontja szerint éppenséggel őellene léptek fel.

A kihallgatása után a BKV honlapján közzétett nyilatkozatában nevek említése nélkül Kocsis István már utalt gyanújára. Ebben a vagyonvesztés fő okaként azt jelölte meg, hogy 2008 elején - Gyurcsány Ferenc időszakában - eltávolították az MVM éléről, illetve ezek után az áramtársaság az MVM-re vonatkozó kormánypolitika gyökeres megváltozása miatt leállította a megkezdett terjeszkedési előkészületeket.

Tarlós István fideszes főpolgármester már akkor leszögezte: Kocsis István marad a BKV élén, mivel jogerősen nem marasztalták el.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.