Indokolt, de nem szerencsés a teljes tisztújítás a budapesti szocialisták szerint

Személyi kérdések is napirendre kerülhetnek a hitelesség érdekében az MSZP júliusi kongresszusán - ismertette a párt budapesti ügyvezető alelnöke a fővárosi elnökség és a kerületi elnökök péntek délutáni helyzetértékelő egyeztetésén megfogalmazottakat.

Horváth Csaba: új arcok kellenek az MSZP élére

A jelenlegi MSZP-vezetés visszalépésében, új arcok megjelenésében látja a szocialisták lehetséges jövőjét, a választói bizalom visszaszerzésének esélyét Horváth Csaba, a párt főpolgármester-helyettese.

MSZP: 'három év alatt a Mount Blanc-ról a pokolba'

Juhász Ferenc elnökségi tag ősszel tisztújítást akar az MSZP-ben.

Továbbra sem tudni az MSZP politikai menetrendjét

Még mindig nem tudni, milyen politikai menetrendet követ az MSZP a július 4-i kongresszus után; a kedd este ülésező országos elnökség erről nem döntött - tudta meg az MTI szocialista forrásból.

Teljes tisztújítás akár két hónapon belül az MSZP-ben

Nem várnak az önkormányzati választásokig, hanem felgyorsított menetben, várhatóan a következő alig hatvan napban lebonyolítják a teljes tisztújítást az MSZP-ben.

 

Felgyorsított tisztújítás az MSZP-nél

A tisztújítás menetrendjéről egyeztetnek az MSZP megyei elnökei, az országos elnökség tagjai és a választmány vezetése a párt budapesti székházában.

Az MTI úgy tudja: a témák közt szerepel a tisztújítás esetleges felgyorsítása, illetve az, hogy a júniusi kongresszust összehívó választmányi ülés ne a pünkösdi hétvégén, hanem egy héttel korábban legyen. Ezen a választmányi ülésen összegzik egyébként a pártkonzultációban beérkezett véleményeket is.

Lendvai Ildikó leköszönő pártelnök korábban arról beszélt, a pártkonzultáció keretében írásban kérnek válaszokat arra: hogyan értékelik a párttagok az elmúlt négy évet, min kell változtatni, javítani, milyen legyen az MSZP új ellenzéki, politikai stratégiájának az iránya, valamint milyen menetrendben végezzék el a tisztújítást.

Az MSZP vezetői az elmúlt hetekben többször is nyilatkoztak arról, hogy a tisztújításnak alapvetően két forgatókönyve van. A leglényegesebb különbség a kettő között az, hogy az önkormányzati választások előtt vagy után legyen az alulról induló teljes tisztújítás.

A tanácskozásra érkező Steiner Pál fővárosi frakcióvezető újságíróknak azt mondta: szerinte mihamarabbi tisztújításra van szükség. Horváth Csaba főpolgármester-jelölt úgy nyilatkozott: a személyi döntéseket a program ismeretében kell meghozni.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.