Bolíviai „terror”: előzetesben ketten, eltemetve hárman

Terrorizmus vádjával előzetes letartóztatásba helyezte egy La Paz-i bíró Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát Mario Fardig Astorga Tadicot, a Santa Cruzban felszámolt "zsoldos csoport" két életben maradt tagját. Rózsa Flores Eduardo földi maradványait a családja pénteken elhantoltatta.

Morales: Obama határolódjon el Rózsa Florestől

Arra sürgette Barack Obama amerikai elnököt szombaton, az Amerikai Államok Szervezetének (AÁSZ) Port of Spain-i csúcsértekezletén Evo Morales bolíviai elnök, hogy ítélje el az ő ellene hazájában (Bolíviában) szőtt összeesküvéseket.

Újabb magyarokat tartóztattak le Bolíviában?

Tóásó Erőd bolíviai ügyvédje szerint a dél-amerikai országban is felröppent csütörtökön az a híresztelés, hogy letartóztattak két további magyar állampolgárt is.

Három "terrorista" még szökésben van Bolíviában

A bolíviai parlamenti vizsgálóbizottság egyik tagja, Bernardo Montenegro szerint a terrorista bandaként üldözött csoportnak nyolc tagja volt, három még szökésben van.

Tóásó és a Székely Légió: szélsőjobb kiképző vagy csak sportklub?

Tóásó Előd ügyvédjei tagadják, hogy védencük egy szeparatista légióban tevékenykedett volna; állításuk szerint a fiatalember egy sportklub tagja volt.

 

Előzetes letartóztatásba helyezték Tóásóékat

Terrorizmus vádjával előzetes letartóztatásba helyezte egy La Paz-i bíró Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát Mario Fardig Astorga Tadicot, a Santa Cruzban felszámolt "zsoldos csoport" két életben maradt tagját - jelentették vasárnap bolíviai hírportálok.

A két férfit a bolíviai kormány azzal gyanúsítja, hogy Evo Moreles elnök és más helyi politikusok meggyilkolására készültek.

A bíró azután rendelte el előzetes letartóztatásukat, hogy a védelem képviselői is ezt kérték biztonsági óvintézkedésként, és az ügyész több mint kétórás meghallgatáson ismertette a vád bizonyítékait, bemutatva a lefoglalt fegyverek listáját is. Tóásót és Tadicot hivatalosan terrorizmussal és "az állam biztonsága elleni támadással" vádolják - írta az ABI bolíviai hírügynökség.

A két feltételezett zsoldos szombat óta a La Paz központjában lévő, szigorúan őrzött San Pedro-i börtönben tartják fogva. Az előzetes letartóztatásukat elrendelő bíró a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy a gyanúsítottak különlegesen őrzött zárkába kerülnek. Az El Diario című újság szerint hozzátartozóik sem látogathatják őket.

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.