Árokba csúszott egy autószállító kamion az M1-esen

Lezártak egy sávot az M1-esen Budapest felé a baleset miatt; senki sem sérült meg.

Kamionba rohant egy autó az M1-esen

A helyszínen meghalt egy 34 éves férfi, amikor autójával belerohant egy kamionba kedden az M1-es autópályán Bábolna közelében.

Tovább épülhet az M43-as

Folytatódhat az M43-as autópálya építése: a kivitelező konzorcium előreláthatólag kifizeti a Szeviép pénzükre váró alvállalkozóit.

Beszakadt az M1-es, napokra lezárják

Beszakadt az M1-es autópályának a Budapestről Győr felé vezető sávja Bőnynél, a 105-ös kilométerkőnél.

Fizetnek az M43-on

Kifizeti a Szeviép pénzükre váró alvállalkozóit az M43-as autópályát építő konzorcium: a Sedesa és a Hídépítő nyilatkozatban vállalta a kötelezettségek megvásárlását.

 

Elmosta az ár az M1-est

Elmosta az árvíz az M1-est Győr térségében: az autópályát mindkét irányban teljes szélességében lezárták. A károk felmérése és az útburkolat javítása csak az ár levonulása után kezdődhet meg. Az autósok napokig, esetleg hetekig kénytelenek lesznek kerülni.

Hat autó összetört, személyi sérülést azonban nem jelentettek az M1-esen szerda délelőtt Győr és Bőny között. A tömegbaleset oka nem a gyorshajtás, vagy a közlekedők figyelmetlensége volt - rendhagyó módon az autópálya szakadt le egyik pillanatról a másikra. Az aszfaltburkolaton hatalmas lyuk tátong, a hasadék mélyén nem a kátyúknál megszokott málladozó beton, hanem a sztráda alatt hömpölygő víz látszik. 

Beomlott a burkolat az M1-es autópályán Győrnél. Winkler-Virág András, az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. szóvivője szerint a magyar és az osztrák fővárost összekötő gyorsforgalmi út alól a Cuhai-Bakony-ér felett átívelő sztrádahíd, valamint az aszfaltburkolat találkozásánál, az árvíz több méter hosszon elmosta az alépítményt, illetve a földet. A híd vasbeton tartószerkezete túlélte a katasztrófát, az M1-es sérült szakaszáról azonban el kellett terelni a forgalmat.

A főváros felé tartókat a 107-os kilométernél a M19-esre, a Győr irányába haladókat Komáromnál, a 85-ös kilométerszelvénynél az 1-es főútra irányítják. A kijelölt terelőúton azonban óriási torlódásokra kell felkészülni. Ezért az ÁAK szóvivője szerint az M1-es lezárásának ideje alatt az egyébként is árvíz sújtotta területet érdemes messzire elkerülni.

Az ajánlott kerülő szokatlan és hosszú: aki Budapestről Győrbe, vagy az ellenkező irányba, a megyeszékhelyről a fővárosba tart, jól teszi, ha Székesfehérvár érintésével az M7-es autópályát használja. Méghozzá előreláthatólag huzamosabb ideig.

Winkler-Virág András szerint legalábbis gyors megoldás nincs. A károk felmérése és a burkolat helyreállítása csak az árvíz elvonulása után kezdődhet meg az - egyébként éppen áradások nyomán használhatatlanná vált 81-es főút forgalmára tekintettel - átmenetileg díjmentessé tett autópálya szakaszon. Vagyis a legjobb esetben néhány nap, rosszabb körülmények között egy-két hét múlva.

A szóvivő szerint ráadásul a szokatlanul csapadékos időjárást követő árvizek nem csak az M1-es autópálya forgalmát bénították meg. Átmenetileg használhatatlanná vált az M30-as autóút utolsó néhány kilométere is. A Miskolc belvárosába vezető szakaszának lehajtója víz alá került, ezért erre nem lehet közlekedni. Az autósok kénytelenek már Miskolc déli lehajtójánál elhagyni a gyorsforgalmi utat, cserébe az M30-as 14-es és 24-es kilométerszelvénye közti szakaszának használatáért nem kell díjat fizetniük.

 

 

 

 

 

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.