Előzetes letartóztatásba került a csepeli biztonsági őr

Megtagadta a vallomástételt a csepeli kettős gyilkosság egyik gyanúsítottja, aki a feltételezések szerint saját magát is meglőtte, hogy elterelje a gyanút.

Elásott emberek: nem is szerb volt az elkövető?

Szerbia budapesti nagykövetségének tájékoztatása szerint a csepeli gyilkosságok feltételezett elkövetője nem szerb állampolgár és nem is szerb nemzetiségű.

Elásott emberek: hajléktalan bűnbanda a tettes

Egy Csepel északi részén, a lakott területektől távol, az erdőben, saját törvényeik szerint élő hajléktalankolónia tagjai lehetnek az élve eltemetős gyilkosságok elkövetői, de a társaság közül áldozatok is kikerülhettek.

Hány testet rejthet még a föld a csepeli erdőben?

Lapunk információi szerint a banda feltételezett feje azt mondta a rendőröknek, hogy Alexander Mencevnek hívják, 39 éves és macedón származású. A rendőrök ezt kétkedéssel fogadták, mert tökéletesen beszél magyarul.

Fekete Gy. Attila: Halott ügy

Most főhet a fejük azoknak, aki azt hitték, azzal, hogy a belvárosból kiüldözték a hajléktalanokat, megoldották magát a hajléktalankérdést is.

 

Elásott emberek: egy nyáregyházi család tagjai az áldozatok

Egy nyáregyházi család tagja az a négy ember, akiknek a holttestét a csepeli erdőben hantolták ki – erről Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója és Deme Tamás, az életvédelmi osztály vezetője beszélt pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Csizner Zoltán az MTI kérdésére elmondta: a 30 éves fiatalembert, 40 éves élettársát, a fiatalember 53 éves anyját és annak 48 éves élettársát, továbbá a másik gyilkossági ügyben a 32 éves diósdi áldozatot az értékeikért ölték meg.

Egy nyáregyházi család tagja az a négy ember, akiknek a holttestét a csepeli erdőben hantolták ki
Egy nyáregyházi család tagja az a négy ember, akiknek a holttestét a csepeli erdőben hantolták ki

A négytagú család – hasonlóan az elkövetői körhöz – a csepeli erdőben élt, alkalmi munkákból, lomtalanításokból és kukázásból próbálták a megélhetésüket biztosítani, míg a diósdi áldozattól – akinek munkája, jövedelme volt – a fizetése folyósításának a másnapján próbálták megszerezni az értékeit. A családot 2011 januárjában ölték meg, a holttestük augusztusban került elő a csepeli erdőből, miután B. Dragan a helyszínre vezette a rendőröket.

B. Dragant mindhárom bűncselekménnyel meggyanúsították, így most már egy eljárásban vizsgálják a rablást és a két emberölési ügyet. Csizner Zoltán arról beszélt, hogy maga a nyomozás olyan sajátos környezetben zajlott, ahol a szereplők egyedi életvitelt folytattak. Sem Csizner Zoltán, sem Deme Tamás nem nevezte hajléktalanoknak az ügy szereplőit, mert azok közül néhánynak volt lakhelye, de életvitelszerűen mégis a csepeli erdőben laktak.

Csizner Zoltán közlése szerint ez a sajátos életvitel nem könnyítette meg a nyomozók dolgát, a tanúk felkutatása során is gondot jelentett. Az NNI igazgatója hozzátette: az ügyek brutalitása megviselte még a tapasztalt kollégáit is. Mint mondta, olyan bűncselekmény-sorozatot sikerült megszakítani, amilyenre Magyarországon még nem volt példa.

Deme Tamás azt mondta: a bűncselekmény-sorozat központi figurája B. Dragan, 38 éves szerb állampolgár, aki korábban N. Alexander macedón állampolgárként azonosította magát. A férfi augusztus 3-án követett el egy rablást két másik társával, akik személye nem merült fel gyanúsítottként az emberölési ügyekben.

A diósdi férfi megölése esetében, továbbá a megölt család ügyében összesen négy embert gyanúsítanak: B. Dragant, a 42 éves Cs. Jánost, a 28 éves K. Krisztiánt és a 32 éves B. Zsoltot. Utóbbit szeptemberben fogták el Bécsben és csütörtökön adták ki Magyarországnak. Gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Deme Tamás osztályvezető az MTI-nek elmondta, hogy K. Krisztián és két másik ember ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság is eljárást folytat, rablás miatt.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a gyanúsítottak egy része feltáró, beismerő, továbbá másra is terhelő vallomást tett. A nyomozók szerint jól körül lehet határolni, hogy az egyes bűncselekmények mozzanatai hol és milyen körülmények között történtek.

A diósdi férfi megölésével kapcsolatban – az ő holtteste még nem került elő – Deme Tamás azt mondta: olyan nyomokat, anyagmaradványokat rögzítettek és olyan bizonyítékokkal rendelkeznek, amelyek láncolata alapján megnyugtatóan rögzíthető, hogy a gyanúsítottak követték el a bűncselekményt, s az ügy holttest nélkül is alkalmas lehet a vádemelésre.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.