Egy hét Gandhival

India magyar nagykövetsége egyhetes kulturális hetet rendez november 29. és december 6. között. A fesztivál különös apropóját adja a hatvan éve elhunyt Mahatma Gandhi emléke.

Nemzetközi konferencia  (december 1-3)Gandhi halálának 60. évfordulója alkalmából szervez nemzetközi konferenciát a CEU „Gandhi a globalizált világban: a gandhiánus elvek aktualitása” címen. A tudományos konferencia elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet Gandhi filozófiájára, politikai gondolataira és azok aktualitására. A konferencia számos világhírű indiai, nemzetközi és magyar tudós részvétele mellett az előadók közt hallhatjuk Gandhi több leszármazottját is.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A konferencia részeként nyílik kiállítás „Egy indiai falu Mahatma nyomában” címmel, mely egész decemberben látogatható az OSA Arhívumában.

Fotókiállítás

Az Iparművészeti Múzeum látja vendégül a Gandhi fotókiállítást és videó bemutatót, november 27. és december 4. között.

Binoy Behl, elismert indiai fényképész Buddhizmusról szóló fotókiállítását nézhetjük meg november 29. és december 6. között, a Le Meridien Hotelben.

Indiai Filmfesztivál  (november 29 - december 7.)

Az Örökmozgó Fimmúzeum ad helyet a filmfesztiválnak, ahol Bollywoodi filmek sokaságát nézhetjük meg. A filmek listáját az Indiai Nagykövetség honlapján nézheti meg.

Egy csipetnyi india

A Rajasthan állam, Langa közösség balladaénekesei közé tartozó előadók elhozzák Magyarországra ősi dalaikat és táncaikat. A Kulturális Fesztivál keretében pedig belekóstolhatunk az indiai konyha remekeibe is. Ínycsiklandó indiai ételek hete lesz a Le Meridien Hotelben november 29. és december 6. között. Új-Delhi egyik legjobb szállodájának séfjei utaznak Magyarországra, hogy elkészítsék a fogásokat, amelyeket ebből az alkalomból szolgálnak majd fel.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.