A játékvasutakat sem kíméli a válság

Európa legpatinásabb vasútmodellgyártója, a 150 éves német Märklin volt az egyetlen, amely nem tette át a termelését Kínába.

Durva pofon a világ légiközlekedésének

A nemzetközi légiforgalmi szövetség (IATA) szerint a vártnál súlyosabb lesz a világ légitársaságainak idei vesztesége.

Nem várható drámai áresés a lakáspiacon

A szakértők amerikai tapasztalatokra hivatkoznak: az egyharmados forgalomcsökkenés miatt legfeljebb 10 százalékkal eshetnek az árak, nálunk ráadásul az ÁFA-kulcs tervezett emelése is fékezheti az áresést.

Megszenvedi a válságot a húsipar

Idén május közepéig 73 állattenyésztéssel, húsfeldolgozással vagy húskereskedelemmel foglakozó cég ellen indult felszámolás, ezzel az ágazat az örök vesztes építőipar mögé feljött a második helyre.

Végül fizethet a cégvezető

A bíróság ezentúl a ki nem elégített követelés megfizetésére kötelezheti az adós cég vezetőjét, a kedden hatályba lépett csődtörvény-módosítás szerint - hívta fel a figyelmet a Deloitte Zrt.

 

Csődvédelmet kért az Orco Property

Csődvédelmet kért és kapott a Magyarországon is érdekelt Orco Property Group, amely vezető befektető, fejlesztő és vagyonkezelő társaság a közép-európai ingatlanpiacon és a szállodaiparban. Csütörtök reggel az Orco kereskedését felfüggesztették a Budapesti Értéktőzsdén.


A luxembourgi bejegyzésű Orco Property Group átmenetileg megmenekült hitelezőitől, és dolgozhat a vállalat átalakításán, a stratégiai,  operatív és pénzügyi terveken, új befektetőket vonhat be.

A  társaságnak idén 88 millió euró tartozása válik esedékessé.

A csoport vezérigazgatójának csütörtöki közleménye szerint a  csődvédelem lehetővé teszi, hogy  a cég helyreállítsa  megbillent pénzügyi egyensúlyát, és folytassa a pénzügyi partnereivel megkezdett tárgyalásokat. 

A világgazdasági válság megakasztotta a fejlődést a  közép-európai ingatlanpiacon, a bankok megszigorították a  hitelbírálatot, és ez nem tett jót a térségben erőteljesen  terjeszkedő ingatlanfejlesztőknek. Az Orco tevékenységének  fókuszában Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország,  Németország, Oroszország és Szlovákia áll.

A társaság mintegy 2,5  milliárd euró értékű eszközt kezel.

A Közép-Európában 1991 óta  működő csoportot a NYSE Euronext mellett a Prágai, a Varsói és  Budapesti Értéktőzsdére is bevezették. Csütörtök reggel az Orco  kereskedését felfüggesztették a Budapesti Értéktőzsdén.

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.