A gázszámlát se tudja kifizetni a királyi család?

Rendkívül súlyos anyagi nehézséggel küzd II.

Kisebbségben vannak az angolok Nagy-Britanniában

Mintegy 1500 azoknak a brit iskoláknak a száma, ahol az angol anyanyelvű diákok kisebbségbe kerültek a bevándorlókhoz képest.

Clegg, a királycsináló, akiből király is lehet

Nem véletlenül ellenezték egymást követő politikai nemzedékek pártvezetői a választások előtti élő nyilvános tévévitát. Nick Clegg a hosszú alkudozások után szigorú feltételek mellett megvalósuló, három adásra kiterjedő összecsapás közül már a nyitóműsor első menetében magához ragadta a kezdeményezést.

Alfie McKenzie is szavazott...

Alfie McKenzie is szavazott a minap az Egyesült Királyságban, de ez nem befolyásolta a végeredményt. A 14 éves kamasznak szenvedélye a politika, és kétkedő iskolatársainak bebizonyította, hogy akar és fog is szavazni.

Abortuszt reklámoznak a brit tévékben

Műsorba kerülnek brit televíziós csatornákon a jövő héten az első olyan reklámok, amelyek terhességmegszakítást kínáló szolgáltatást hirdetnek - jelentette be egy szexuális egészséggel foglalkozó cég, dühös válaszokat kiváltva az abortuszellenes csoportok körében.

 

Botrány az abortuszklinika hirdetése miatt

Jövő héttől kezdik sugározni Nagy-Britanniában a Marie Stopes abortuszklinika hirdetéseit. Abortuszellenes szervezetek perrel fenyegetőznek, és elfogadhatatlannak tartják, hogy a magzatelhajtást a televízióban reklámozzák.

A Marie Stopes nonprofit abortuszklinika a családtervezéssel kapcsolatos döntések fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. A televíziós reklámok egyebek között azt a célt szolgálják, hogy a nők nem kívánt terhesség esetén minden lehetőséget - egyebek között a művi magzatelhajtást - is számba véve hozhassanak döntést.

Abortuszellenes szervezetek szerint elfogadhatatlan a terhességmegszakítást ajánló klinika hirdetésének bemutatása - írja a globusz.net. „Az abortuszhirdetések azt a benyomást keltik, hogy a terhességmegszakítás nem nagy dolog. Az efféle reklámok félrevezető képet festenek az abortuszról" - nyilatkozta a BBC-nek Anthony Ozimic abortuszellenes aktivista.

A brit közszolgálati portál emlékeztet rá, hogy 2008-ban Angliában és Walesben több mint kétszázezer abortuszt hajtottak végre.

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.