Szőke Dörögdön

Taliándörögd jó ideje nem csak otthona Szőke Andrásnak, hanem létrehozott itt egy sajátos, természet közeli gyógyító helyet is. Képgaléria+Videó

bejutás, homeless és Újév

Nem bírom elviselni a látványt. A nyomait már megszoktam, de a vörösre fagyott arcot, a fekvő alakot - nem bírom. Persze bírom, hogy elmegyek mellette, azzal, hogy némi kaját kirakok, el van a lelkiismeret. Meg hogy nem vagyok Teréz anya... Mégis. NolBlog

Az internetes magyar nyelvről

Sürgető szükségét látom vonzó, karikatúrákkal, képekkel, illusztrációkkal ékes, agresszíven szellemes, a nagyközönségnek szóló nyelvművelő, szinte „bulvárlapnak”, amelynek legyen televíziós változata is, és név szerint pécézi ki mindazokat, akik nyilvánosság előtt vétenek a magyar nyelv szelleme és szabályai ellen. NolBlog

A nyolcvanas évek az éjszakai életet sem kíméli

Ha egyediek akarunk lenni, akkor a fedetlen részeken a folpack mutat csak igazán - mit nekünk hatalmas karperec, vagy feltűnő nyaklánc. NolBlog

A boldog nyugdíjaskor titka: tervezés és kapcsolatok

Az időskori elégedettség alapja Erik Erikson szerint az, hogy életükre visszatekintve azt eredményesnek látják-e: van családjuk, unokáik, a munkájukban sikeresek voltak, „elértek valamit".

 

Az év legstresszesebb napja

Január az év egyik legstresszesebb időszaka, de az emberek idegzetét istenigazából az első munkanap teszi próbára, amely idén január 5-re esik - állítják brit kutatók egy 2000-fős vizsgálat alapján.

A stresszhez egyaránt hozzájárul a hideg, borús idő és az ünnepek utáni fáradság, s mindezt súlyosbítja idén a pénzügyi válság miatt érzett szorongás - olvasható a The Daily Telegraph hétfői számában.

A felmérés készítői szerint az embereket most a legkisebb apróság is képes felbosszantani. A dolgozókat leginkább kollégáik hangos falatozása zavarja - a csámcsogásra és szürcsölésre a megkérdezetteknek csaknem a negyede panaszkodott. A zavaró tényezők listáján a szipogásnak jutott az ezüstérem, s dobogós helyezést ért el a hangos telefonálás is, amely a válaszadók 21 százalékát irritálja.

A kutatók azonban károsnak tartják, ha valaki csendben nyeli a mérgét, az elfojtott stressznek ugyanis számos negatív következménye van, beleértve, a magas vérnyomás kialakulását.

Judi James pszichológus és kommunikációs szakértő szerint a stressz oldását elősegíti egy kis ordítozás vagy sikítozás, amely révén levezethető a negatív energia. - Amikor úgy érezzük, hogy menten +felforr az agyunk+, ordítsunk egy nagyot. Ha ez nem lehetséges, keressünk egy csendes zugot, hunyjuk be a szemünket, mélyeket lélegezzünk, s igyekezzünk lecsillapodni - tanácsolja a brit pszichológus.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.