Arab negyed Berlinben

Berlini ismerőseim általában lebeszéltek Neuköllnről, a város délkeleti negyedéről. Nincs ott semmi látnivaló, este meg jobb, ha elkerülöd – figyelmeztettek. Neukölln Berlin „gettója”: háromszázezer lakosával valóságos város a városban, inkább kis Isztambul vagy Arábia, mint Németország.

Húsz éves a német egység

Két évtizeddel ezelőtt, 1990.

Merkel: a multikulturális Németország megbukott

A multikulti hitvallása - hogy immár egymás mellett élünk, és ez mennyire jó nekünk - teljességgel megbukott - hangoztatta a kereszténydemokrata kancellár a CDU és a CSU ifjúsági szervezetének kongresszusán.

Készül a lex Hochtief

A német kormány az EU-normák keretei között a cégfelvásárlási szabályok szigorításán gondolkodik, annak nyomán, hogy egy nagy spanyol építőipari vállalat, az ACS Actividades de construccion y servicios a legnagyobb német építőipari vállalat és repülőtér-üzemeltető, a Hochtief legalább felének megszerzésén fáradozik.

Derrick és Semir

Angela Merkel a tőle megszokott módon lavíroz, igyekszik minden tábort kiszolgálni. Temeti a multikultit, hogy megtartsa a CDU-tól elpártolókat és leszerelje a tőle szabadulni akarókat.

 

Nincs más út, mint a multikulturalitás

Angela Merkel német kancellár beismerte: a multikulturális társadalom kiépítésének eddigi erőfeszítései hiábavalónak bizonyultak. Ugyanakkor a kommentárok egyetértenek abban, hogy az európai integrációnak nem lehet más útja, mint épp a multikulturalitás megteremtése.

Az angol The Independent szerint Merkel kijelentése nem képvisel mást, mint, hogy Németország is „csatlakozik” szomszédaihoz, vagyis Franciaországhoz és Hollandiához, melyek korábban hasonló beismerésre kényszerültek.  Pedig nincs más út, mely egy működő és felvilágosult társadalom alapjait megvethetné.

- A bevándorlóknak nagyobb toleranciát kell mutatniuk és nagyobb készséget arra, hogy mintegy beépüljenek a befogadó társadalomba – javasolja a lap. Ugyanakkor az is igaz, hogy az egyes európai társadalmaknak is több költségvetési támogatást kell nyújtaniuk az integrációhoz, különösen az oktatás, speciális iskolák létesítése és tanulmányi segélyek odaítélése formájában. 

A vezércikk arra figyelmeztet:más alternatíva nincs, hisz e téren a tétlenkedés csak a szélsőjobb malmára hajtja a vizet.

forrás:globusz.net

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.