Megvan az Aeroviva utaslistája

A QBE Insurance (Europe) Limited biztosító magyarországi fióktelepe ma délelőtt megkapta a csődbe ment Aeroviva utazási iroda utaslistáját.

Csődben a Best Reisen

Leállt a Best Reisen. A cég Budapesten hagyta utasait, felfüggesztette tevékenységét.

Varga G. Gábor: Nagy kiszállás

Csődben a Best Reisen, Magyarország egyik legnagyobb utazási irodája, a hazai légi közlekedés charterpiacának kiemelkedő megrendelője.

Hazaérkeztek a Best Reisen első károsultjai

Pénteken éjfél előtt néhány perccel hazaérkezett a Best Reisen Utazási Iroda Kft.

Best Reisen: vissza jár a befizetett út ára

A Best Reisen külföldön nyaraló utasait megilleti az ingyenes hazautazás joga, azoknak pedig, akik befizették nyaralásukat az utazási irodánál, de végül nem tudtak elutazni, visszajárhat a teljes befizetett részvételi díj - hívja fel a figyelmet az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ).

 

Az arab tavasz vetett véget a Best Reisen nyarainak

Az egyiptomi események miatt az egyiptomi befektetőnek is elment a kedve attól, hogy beszálljon az utazási irodába, ezért kellett leállniuk - mondta Zám Tibor, a Best Reisen Utazási Iroda Kft. ügyvezetője az M1 esti Híradójában szombaton.

Zám Tibor jelezte: az utolsó pillanatig tárgyaltak egy egyiptomi befektetővel, ezért nem jelezték korábban, hogy gondban vannak.

Az ügyvezető a Híradónak azt mondta: „még a héten is itt voltak a szakembereik, akik átnézték az üzleti könyveinket, kimutatásokat, minden egyebet, itt egyetlen probléma volt, hogy a befektető maga is egyiptomi. Az utolsó két nap egyiptomi történései pedig olyanok voltak, hogy őket is eltántorították egy befektetéstől".

A Best Reisen pénteken jelentette be, hogy felfüggesztette utazási tevékenységét. 

A cég azzal indokolta a lépést, hogy a magyar utazási piacot öt éve sújtó válság rendkívüli módon visszavetette az iparágat, így a Best Reisent is. 

Pénteken kiadott közleményük szerint az utazási irodának különösen nagy veszteségei keletkeztek az egyiptomi és tunéziai utazások terén, mivel 2011 januárja óta politikai válság sújtotta a két észak-afrikai desztinációt, amelyek tradicionálisan a legerősebb, forgalmuk többségét adó úti céljaik voltak. 

A szűkülő piac, a csökkenő fizetőképes kereslet, a kiélezett konkurenciaharc és a folyamatos árháború nem teszi lehetővé a gazdaságos működést. A folyamatos működés pénzügyi feltételei már nem biztosíthatóak - írta a Best Reisen.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.