Közel százötven halottja van a kolerajárványnak Bissau-Guineában

Legkevesebb 141 halálos áldozatot szedett egy kolerajárvány a nyugat-afrikai Bissau-Guineában az elmúlt öt hónapban, a fertőzöttek száma megközelíti a nyolcezret - közölte kedden egy kórházigazgató.

A járvány elleni fellépést összehangoló Simao Mendes Kórház vezetője elmondta: intézményükben jelenleg 136 kolerás beteget ápolnak, köztük harminc ötévesnél fiatalabb gyereket.

A fővárosi kórház már túlzsúfolt, de továbbra is érkeznek hozzájuk betegek. Az elmúlt két napban például harminc páciens érkezett - mondta Agistinho Pedro Semedo.

Fokozza a fertőzésveszélyt, hogy egyes fővárosi negyedekben a lakosok megpróbálják eltitkolni az egészségügyi alkalmazottak elől, hogy kolerás beteg van a családban. Az áldozatok hozzátartozói gyakran a kórház tudta nélkül elviszik a holttesteket. "Lakatot kellett tennünk az ajtókra és őriztetnünk kell a kórház halottaskamráját" - mondta az igazgató.

Egy 2005-ös járványban négyszázan haltak meg és több mint négyezren betegedtek meg kolerában a nyugat-afrikai országban. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.