Városrehabilitáció Lőrincen

Tovább bővülhet a pestszentlőrinci városközpont – erről írt alá szerződést a XVIII. kerület és a beruházásra vállalkozó cég, a SHIOD Ingatlanforgalmazó Kft. A befektető az Üllői úton, a Thököly út és az új piac között csaknem 10 ezer négyzetméternyi területen épít lakásokat, irodákat, üzletsort és mélygarázsokat.


A szerződésben rögzítettek szerint a kft. a szabályozási tervnek megfelelően, az egységes városkép kialakítását előtérbe helyezve tervez, figyelembe véve a Szent Lőrinc sétány melletti épületek homlokzati megjelenését. A terület körüli meglévő és tervezett utakat, az Üllői út szervizút szakaszát, a járdákat, vízelvezetési rendszert, és a közvilágítást a saját költségén építi meg. Saját pénzén köti be a szükséges közműveket, a közműfejlesztési költségeket pedig megfizeti a közműszolgáltatóknak.

Az önkormányzat középtávú tervben jelölte ki az Üllői út városrehabilitációra alkalmas ingatlanait. Elsősorban azokon az útszakaszokon tervezhető változás, ahol legalább egy ingatlan önkormányzati tulajdonban van és még egy-két szomszédos ingatlan megvásárlásával egész épülettömbök újulhatnak meg.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.