Megtámadott rendező

Fekete maszkot és csuklyát viselő ismeretlenek jelentek meg vasárnap éjszaka a Király utcában, a Sirály nevű szórakozóhelynél. Vajsavval töltött vízipisztolyokat és egy vödör trágyát is vittek magukkal: célpontjuk Toepler Zoltán, a Gecy című bohózatként meghirdetett darab szerzője volt.

Mivel őt nem találták, főként az előadás rendezőjére, ifjabb Sebő Ferencre zúdították a vödör tartalmát. Többeket savval locsoltak le. A rendőrség gyorsan kiért, de a támadók addigra kereket oldottak. (A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást.)

A helyszínen volt és filmfelvételeket készített Tomcat, akit - saját közlése szerint - az Animal Liberation Front nevű állatvédő szervezet aktivistái értesítettek akciójukról. (Külföldön ez a szervezet szélsőséges módszereiről híresült el, a gyújtogatásoktól sem riad viszsza.) Toepler Zoltánon azért akartak bosszút állni, mert neki tulajdonítják, hogy egy film kedvéért megölt egy kismacskát. (Toepler ezt tagadja.)

A szóban forgó előadás, a Budapesti Zsidó Színház és a Városi Színház közös produkciója ellen régóta tiltakozik a szélsőjobb. Az egyik honlap jó előre magyargyalázónak titulálta a darabot.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.