Önbíráskodás Somogyban: gyeplővel fojtogatott egy sofőrt a lovas kocsi hajtója

Hajánál fogva kirángatott autójából, majd gyeplővel fojtogatni kezdett egy  28 éves nőt egy lovas kocsi felbőszült hajtója vasárnapra virradó  éjjel Somogy megyében, Patca és Zselickisfalud között - közölte a  Kaposvári Rendőrkapitányság az MTI-vel.


A lovas kocsi az út közepén, kivilágítatlanul haladt. Amikor a szemből érkező autós észlelte a veszélyt, lekapcsolta a  reflektort, a lovak azonban az erős fénytől megriadva  keresztbefordították a kocsit az úton - írta az eset előzményeiről a  rendőrség.

A közlemény szerint a hajtó leugrott a bakról és  kirángatta az  autóból a harmadmagával utazó sofőrt, akit egy gyeplővel fojtogatni  kezdett. A bántalmazott nő segítségére  siető 18 éves öccsét a  kocsis fia előbb ütni kezdte, majd a lovak patáihoz lökte.

A járműben utazóknak mintegy negyed óra múlva sikerült  elszabadulniuk, s az otthonukból értesítették a rendőröket, akik  elfogták az elkövetőket.

A kocsit hajtó, más ügyben felfüggesztett szabadságvesztését  töltő patcai férfit a rendőrség őrizetbe vette. Ellene sértett  sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének gyanúja  miatt indítottak eljárást, amely akár tíz év szabadságvesztéssel sújtható.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.