A nagy Valentino

A címvédő Talmácsi Gábor a harmadik helyet szerezte meg a gyorsasági motoros-világbajnokság Japán Nagydíján a 125 kcm-es géposztályban. A futamot a német Stefan Bradl nyerte a francia Mike di Meglio előtt.

A magyar versenyző két hete, Indianapolisban kézcsonttörést szenvedett, így vasárnap csak külön orvosi engedéllyel állhatott rajthoz Motegiban. "Nagyon boldog vagyok, bár elképzelhető, hogy ez közvetlenül a verseny után nem látszott rajtam, mivel akkor már rettenetesen fájt a kezem - mondta Talmácsi. - Nehéz verseny volt, elfáradtam a végére, de örülök, hogy végigbírtam. Köszönet az orvosoknak, amiért egyáltalán elindulhattam; a szereplésem még szombaton is kérdéses volt. Szerencsére nem mozdult el a csavar a csuklómban; ezt dr. Costa már - röntgennel - ellenőrizte. Pihentetés és kezelés következik, de csak néhány napig, mert egy hét elteltével vár rám az ausztrál futam."

Talmácsi a vb-pontversenyben a negyedik helyen áll; a listát Di Meglio vezeti.

A MotoGP-ben viszont már eldőlt a világbajnoki cím sorsa: az olasz Valentino Rossi nem csupán a Japán Nagydíjat nyerte meg, hanem a vb-elsőséget is megszerezte. A huszonkilenc éves itáliai klasszis nyolcadszor lett világbajnok. Nemrégiben még abba akarta hagyni a versenyzést, de - milyen helyesen! - meggondolta magát. A kiváló motorosnak humorérzéke is van; győzelme után Motegiban olyan felsőt kapott magára, amelyre ezt íratta fel: "Elnézést a késedelemért!"

125 kcm: 1. Stefan Bradl (német), 2. Di Meglio (francia), 3. Talmácsi. A pontversenyben: 1. Di Meglio 212, 2. Corsi (olasz) 176, 3. Bradl 167, 4. Talmácsi 165.

250 kcm: 1. Marco Simoncelli (olasz), 2. Bautista (spanyol), 3. Debon (spanyol). A pontversenyben: 1. Simoncelli 215, 2. Bautista 183, Kallio (finn) 175.

MotoGP: 1. Valentino Rossi (olasz), 2. Stoner (ausztrál), 3. Pedrosa (spanyol). A pontversenyben: 1. Rossi 312 (már világbajnok), 2. Stoner 220, 3. Pedrosa 209.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.