Talmácsi a harmadik lett a Japán Nagydíjon

A 125 kcm-esek között vb-címvédő Talmácsi Gábor a harmadik helyen végzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíján vasárnap.

A viadalt a német Stefan Bradl nyerte 39:57.2228 perces idővel. A második helyezett a francia Mike Di Meglio lett, aki 0,151 másodperccel maradt le a győztes mögött, 39:57.379-es időt produkálva. A világbajnok magyar versenyző, aki többször is vezetett, 39:57.509 perces (+0,281 mp) idővel ért célba.

Az Aprilia magyar versenyzőjének két hete, az indianapolisi futam első gyakorlásán eltört a kezében a sajkacsont, így most csak külön orvosi engedéllyel indulhatott el Motegiben.

- Nagyon boldog vagyok, bár elképzelhető, hogy ez nem látszott rajtam a verseny utáni interjúnál, mivel akkor már minden idegszálam érezte a kezemben lévő fájdalmat. Kemény verseny volt, nagyon elfáradtam a végére, de örülök, hogy végigbírtam. Köszönöm az orvosoknak, hogy egyáltalán lehetővé tették az indulásomat, ami tegnap még kérdéses volt. Le kellett küzdenem a fájdalmat, ami féktávokon nagyon nehéz volt, de a motorom kitűnően működött. Köszönöm a csapatomnak is, hogy nem adták fel és egy remek gépet állítottak össze számomra a hétvégén. Szerencsére nem mozdult el a csavar a csuklómban, ezt egy gyors röntgennel ellenőrizte dr. Costa. Pihentetés és kezelés vár rá, majd jövő héten következik az ausztrál futam - nyilatkozta a Japán GP-nek az 5. helyről - csavarozott csuklóval, varrott könyökkel - nekivágó Talmácsi, aki frissiben szerzett 16 pontjával a világbajnoki pontversenyben a negyedik helyen áll, míg a listát Mike Di Meglio vezeti.

A másik magyar, a 250 köbcentis géposztályban versenyző Tóth Imre a 22. lett, s nem szerzett pontot.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.