Dúlás, büntetés

Tizenkét személyt állított elő a rendőrség a csütörtök esti FTC-Haladás labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés (1-2) előtt és után, mivel a hazai szurkolók a vendégdrukkerekre, majd a rendőrökre támadtak.

A meccset megelőzően a Nagyvárad téri aluljáróban volt verekedés, míg a találkozó után a Könyves Kálmán körúton történt súlyos incidens: a szombathelyi szektort megrohamozó, ám onnan kiszorított ferencvárosi vandálok üvegeket és köveket dobáltak az intézkedő rendőrök felé. Kettőt közülük - csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt - már tegnap 1 év 8 hónap (három évre felfüggesztett) szabadságvesztésre ítélt első fokon a bíróság.

Az MTI emlékeztet rá: a budapesti zöld-fehérek tábora a mérkőzés közben többször is rasszista rigmusokkal provokálta a szombathelyieket.

Az MLSZ-ben tegnap elkészítették az MK oda-visszavágós nyolcaddöntőjének (október 8. és 22.) párosítását: Fehérvár-Debrecen, Kaposvár-MTK, Haladás-Győr, Kecskemét-REAC, Bőcs (NB II)-Újpest, Makó (NB II)-Honvéd, Kazincbarcika (NB II)-Pápa (NB II), Fehérvár II. (NB III)-Siófok.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.