Ki pofozott Szegeden?

Több olyan információ jelent meg a napokban, amelyek szerint Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés fideszes elnöke szerdán a hivatalban szóváltásba keveredett Csonkáné dr. Balda Ilona főjegyzővel, majd megütötte. A főjegyző látleletet vetetett a sérüléseiről, a szerda estét a kórházban töltötte. Magyar Anna tudósítónknak tagadta, hogy tettlegesség történt. Azt mondta: csupán hangos szóváltás volt. Hangsúlyozta: tisztázták a történteket, és megállapodtak, hogy tovább dolgoznak együtt.

Magyar Anna és Csonkáné dr. Balda Ilona is a 2006-os önkormányzati választás után került hivatalába. Magyar Annát politikai múlt nélkül, hatalmi kompromisszum következtében választották a közgyűlés élére. Csonkáné dr. Balda Ilona a megyei közigazgatási hivatalban dolgozott korábban. Megosztott a Fidesz-frakció - korábban egyszer már kettészakadt, de a pártközpontból figyelmeztetést kaptak, így a konfliktus lecsendesedett.

Tagadta azt is, hogy a közte és a főjegyző közt kialakult konfliktust az üzemorvosi ellátás botránya okozta volna. Ennek lényege: felbontották a hivatali dolgozók üzemorvosi ellátására szóló szerződést a megye kórházával, és háromszoros díjért egy magáncéget bíztak meg a feladattal. Az ellenzékben lévő MSZP testületi vizsgálatot követelt. Magyar Anna azonban nem vitte a testület elé az ügyet, hanem a hivatali apparátuson belül kezdte azt vizsgáltatni. Információink szerint a szerződéseket felbontották, a felelősségre vonás körül azonban vita alakult ki az elnök aszszony és a jegyző között.

Kozma József, a közgyűlés MSZP-frakciójának elnöke szerint több olyan botrányos ügy is lehet, amin az elnök és a főjegyző összeveszhetett. Szerinte a történteket fideszes politikusok szivárogtatták ki, ugyanis a Fidesz-frakció több tagja érdekelt az elnök asszony távozásában.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.