Nézőpont-mérés: Gyurcsánynak le kellene mondani

A Nézőpont Intézet megkérdezett választópolgárok mintegy hatvan  százaléka szerint Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania a  miniszterelnöki posztról. A Heti Válasz megbízásából készített, az  MTI-hez szerdán eljuttatott felmérés eredményéből az is kiderül,  hogy a válaszadók négy százaléka támogatja az SZDSZ-t.


Szeptemberben a megkérdezettek 59 százaléka gondolta úgy, hogy Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania a miniszterelnöki  posztról, mindössze 32 százalékuk vélekedett ezzel ellenkezőleg -  olvasható a felmérésben, amely a lap csütörtöki számában jelenik  meg.

A megkérdezettek tíz százaléka - az MSZP-szavazók fele - bízik  abban, hogy a jövőben számára könnyebb lesz a megélhetés, 38  százalékuk viszont romlásra számít. A kormányfő adócsökkentési  tervével kapcsolatban a választók 47 százaléka azt mondta, hogy  szerinte nem fog változni semmi, míg 15 százalékuk egyenesen  adóemelésre számít - derül ki az elemzésből.

A felmérés szerint az SZDSZ támogatottsága négy százalékos volt  a válaszadók körében, az összes megkérdezett 51, míg a magukat  középen állóként definiálók 64 százaléka szerint Fodor Gábor  pártelnök képes ismét a parlamentbe vinni a liberálisokat. A  megkérdezettek 43 százaléka ellenzéki, míg 41 százaléka kormánypárti  erőnek tekinti az SZDSZ-t.

Minden második választópolgár szerint a szabad demokraták nem  fogják támogatni a kormány költségvetési tervezetét, csak minden  harmadik számít ennek ellenkezőjére.

AZ SZDSZ-szavazók 70, míg a Fidesz táborának 60 százaléka úgy  gondolja, "jó volna, ha a Fidesz és az SZDSZ szorosabban  együttműködne" - olvasható a felmérésben.

A közvélemény-kutatást szeptember elején készítették, ezer  embermegkérdezésével.

A Medián múlt héten nyilvánosságra hozott felmérése szerint a  többség támogatja a kormányfő adócsökkentési elképzeléseit és a  lehető legtöbb eszközzel fellépne a feketegazdaság ellen, arról  azonban megoszlanak a vélemények, hogy a tervezett adócsökkentés  mértéke megfelelő-e.

A Szonda Ipsos szeptember elején közzétett adatai szerint az  ország érdekeit az szolgálná inkább, ha az SZDSZ megszavazná a  miniszterelnök új, adócsökkentési javaslatokkal a középpontban megjelent programját.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.