Olvadás miatt zárva

Bezárt, nem fogad sportolókat a zalaegerszegi jégcsarnok a létesítményt működtető cég súlyos pénzzavara miatt. A társaság vezetője ugyanakkor ígéri: csak átmeneti az "üzemszünet".

Múlt csütörtök óta zárva van a zalaegerszegi jégcsarnok. A létesítményt működtető Zalaegerszegi Jégcsarnok Kft. ugyanis pénzügyi gondjai miatt elmaradt a villanyszámla fizetésével, ezért a szolgáltató kikapcsolta az épületben áramot. Így pedig nincs világítás, s nem lehet hűteni a jeget, ami mára szinte teljesen elolvadt. Mindez nem csak több száz hobbikorcsolyázót érint: az ország talán legeredményesebb utánpótlásedzője, a korábbi szövetségi kapitány, Kercsó Árpád egerszegi jégkorongozói is itt edzenének.

Prófusz Róbert, a Zalaegerszegi Jégcsarnok Kft. ügyvezetője elmondta: cégük elsősorban azért került pénzzavarba, mert 2006 óta hatvan százalékkal drágult az energia, s mivel ilyen mértékben nem emelhették a belépődíjakat, kiadásaik jobban nőttek, mint bevételeik. A cég gazdálkodását - tette hozzá - hátrányosan érintette az is, hogy a zalaegerszegi önkormányzat eddig évi 27 millió forintért vásárolt tőlük jégidőt az iskolások számára, de az erről szóló szerződést a nyáron felbontotta a Jégcsarnok Kft. ellen indult végrehajtási eljárás miatt.

Bár ezek alapján elkeserítőnek látszik a helyzet, Prófusz bizakodó. Mint mondta, rendezik a cég helyzetét; a végrehajtási eljárást megszüntetik, az önkormányzattal tárgyalnak az együttműködés folytatásáról, az pedig már most biztos: szombaton újra megnyitják a csarnokot. Az igazgató megjegyezte: "Furcsa, hogy most sokan minket támadnak az üzemszünetért, de azért senki nem emeli fel a hangját, hogy részben közcélúnak minősülő feladataink - így például a fiatalok sportolási lehetőséghez juttatása - ellenére sem kapunk állami támogatást."

Egyetért ezzel az üzemeltető védelmére kelő Kercsó Árpád. Szerinte sem helyes az, hogy teljes egészében a magánvállalkozásra hárul a csarnok működtetése; állami támogatásra lenne szükség, hiszen jégpálya nélkül nincs utánpótlás-nevelés.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.