Televíziós 6-3

Azok, akik korábban a Viasat3 csatornán (is) nézték a labdarúgó Bajnokok Ligája-közvetítéseket, többségükben bámulnak a nagy semmibe, mert a BL-meccseket újabban a Viasat "leányadója", a TV6 sugározza. Ez utóbbi sokak számára olyan, akár egy kiváló lövés: foghatatlan. És nem is leányadó, mert - amint azt Hámori Barbarától, a Viasat Hungária Zrt. programigazgatójától megtudtuk - a televíziós koncepció szerint a Viasat3 lesz a nők, és a TV6 a férfiak csatornája. Ezért került ide a BL...

Meg azért, mert a Viasat Hungária szeretné felfejleszteni a TV6-ot, s ehhez olyan tartalomra van szükség, amely felkelti a kábelszolgáltatók érdeklődését. Jelenleg nagyjából 15-szörös a nézettségi különbség az országosan a negyedik helyen jegyzett Viasat3, valamint a TV6 között, a differencia azonban a Bajnokok Ligájával jelentősen csökkenhet, még akkor is, ha - információnk szerint - nem a BL-közvetítések nézettsége vitte el a pálmát a Viasat3-nál.

A futball - legalábbis egyelőre - hoppon maradt híveinek jobbat nem mondhatunk: türelem... Nyilvánvaló, hogy a váltást a tévétársaság befektetésnek tekinti a jövőre nézve, noha a Viasat BL-meccsekre vonatkozó közvetítési joga 2009 májusában - tehát a mostani nemzetközi futballévad végén - lejár. De minek a csatornacsere, ha nem lesz hosszabbítás? És az is feltehető: a Viasat Hungáriánál abban bíznak, hogy nem sokáig kell várni a TV6 többszörös lefedettségére.

Addig meg bírjuk kábelidegekkel.

(H. I.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.