Széfvásár Kecskeméten

A kecskeméti megyei kórház önköltségi áron hirdette meg eladásra feleslegessé vált biztonsági széfjeit.

Mint emlékezetes, az egészségügyi tárca februárban rendelte el, hogy a kórházi ágyak mellé értékmegőrző széfet kell a betegnek biztosítani. Anyagi nehézségekre nem lehetett hivatkozni: Horváth Ágnes akkori miniszter büntetőbírság kivetését helyezte kilátásba azon intézményeknek, amelyek nem szerelik föl a széfeket.

Kecskeméten ezernegyven trezort rendeltek meg, összesen négymillió-kétszázezer forintért. Háromszázat föl is szereltek. Márciusban a miniszterelnök menesztette Horváth Ágnest, így a széfrendelet "felpuhult": az intézményeknek csak arról kellett gondoskodniuk, hogy a betegek megőrizhessék az értékeiket.

De mi legyen a raktárban porosodó, hétszáznegyven széffel? A kecskeméti kórházban úgy döntöttek: önköltségi áron, darabonként 4140 forintért, eladják a raktárkészletet. A helyi lapban feladott hirdetés nyomán tapasztalt érdeklődés mindenkit meglepett: tegnap minden széfet elvittek. Volt, aki egyszerre többet is vett. Ez utóbbiak a nyereséges továbbértékesítés reményében, ugyanis egy ilyen széf 8-10 ezer forintba kerül az áruházakban.

- A befolyt több mint hárommillió forintból orvosi kézi műszereket veszünk - közölte Horváth Attiláné, a kórház szóvivője. Arra, hogy maradt-e még valami eladnivalójuk, azt a választ kaptuk: - Van még három vizitdíj-automatánk, ezt már egymillió-háromszázezer forintért is odaadnánk - mondta a szóvivő. Kérdés persze, hogy azt mire lehetne használni.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.